Gazete Vatan Logo

02 Plaka Neresi? 2 Hangi Şehrin Plakası? 2 Hangi İlin Plaka Kodu?

Alfabetik sıraya bağlı olarak Türkiye'deki bütün şehirler için özel numara bulunmaktadır. Bunlar aynı zamanda plaka numarası olarak ifade edilirler. Bu plakalar 01 şeklinde başlamak suretiyle sırasıyla bütün şehirler adına devam eder. 02 plaka kodu ise en çok merak edilen kodlar arasında gelir.

02 Plaka Neresi? 2 Hangi Şehrin Plakası? 2 Hangi İlin Plaka Kodu?

Adıyaman şehrine ait olan bu plaka, farklı bütün araçlarda ortak şekilde yer alır. Özellikle tarihi ve kültürel açıdan önemli bir yere sahip olan Adıyaman, her sene yoğun şekilde turist çeken şehirler içerisinde gelir. 02 plaka kodu kapsamında da alfabetik sırası üzerinden araçlara entegre edilmiştir.

02 Plaka Neresi?

01 plaka kodundan başlamak surete sırasıyla devam ederken 02 ise Adıyaman şehrine aittir. Bu şehir kapsamında trafik şubeden alınan 02 plakası bütün araçların arka ve ön kısımlarında yer alır. Böylece yasal olarak araçlar Türkiye'nin dört bir tarafını dağılırken, Adıyaman şehrinden geldi anlaşılmaktadır.

Aynı zamanda herhangi bir işlem yapılmak istendiğinde daha güvenli şekilde kayıt imkanı elde edilir. Hem kamu araçlarında hem de hususi araçlarda olmak suretiyle tüm vasıtalar için ortak bir plaka kodudur.

2 Hangi Şehrin Plakası?

Hem 02 hem de 2 olarak ifade edilebilecek olan plaka kodu Adıyaman şehrinin kodudur. Daha çok araçların arka ve ön kısımlarında dikdörtgen bir materyal doğrultusunda işlenir. Plakaların başında 02 olarak geçmektedir.

Haberin Devamı

Trafik şubeden belirli ödemeler ve işlemler yapılmak suretiyle alınır. Daha sonra Adıyaman'a kayıtlı olan araç için bunun gerçekleştiğine dair bir kanıt olarak kullanılır. Yasal süreç doğrultusunda bütün araçların mutlaka kullanması gerektiği Adıyaman plaka kodu olarak öne çıkar.

2 Hangi İlin Plaka Kodu?

Nemrut Dağı ve Adıyaman Müzesi başta olmak üzere pek çok kültürel ve tarihi yapısı ile Adıyaman önemli yer taşır. Aynı zamanda plaka kodu açısından bakıldığında Adıyaman 02 plaka koduna sahiptir. Her geçen zaman ticari açıdan da büyümeye devam eden bir şehir olarak ön plana çıkar. Herhangi bir amaç altında kullanılmak istendiği zaman 02 plaka kodunun Adıyaman'a ait olduğunu ifade etmek mümkün. Özellikle yasal süreç kapsamında trafik için bir mecburiyettir.