Gazete Vatan Logo

Yarım kilo TNT, bomba alıcısı ve saç boyası...

Mardin’de suikast için keşif yapan PKK’lının evinde yapılan aramada bomba yapımında kullanılan TNT, çok sayıda mühimmat ve kamuflaj saç boyası çıktı

Yarım kilo TNT, bomba alıcısı ve saç boyası...

Mardin’de istihbarat birimleri ve emniyet, PKK mensubu olduğunu öğrendikleri bir kadını takibe aldı. İstihbaratlarını Dargeçit ilçesinin Saray Mahallesi’nde yoğunlaştıran ekipler operasyon başlattı. Ablası adına kayıtlı nüfus cüzdanı ile yakalanan PKK’lının “Rozarin” kod adlı Mevlüde Gündüz olduğu tespit edildi. Terör örgütü PKK’ya 2007 yılında İstanbul’dan katıldığı belirlenen Gündüz’ün uzun süre Kandil’de suikast tarzı saldırı eğitmenliği yaptığı saptandı. Güvenlik kuvvetleri geçen yıl Dargeçit’e geldiği belirlenen Gündüz’ün, ilçe ve AK Partili yöneticileri ile bazı polis noktalarına suikast tarzı saldırı planladığını bildirdi.

Teröristin kaldığı evde ve müştemilatında yapılan aramada, tabanca, çok sayıda fişek, Rus yapımı el bombası, 300 gram TNT, patlayıcı düzeneği yapımında kullanılan ölçü aleti, 4 uzaktan kumandalı bomba alıcısı, 3 verici kumanda, 2 güç kaynağı, el yapımı zaman ayarlı anahtar sistemi ile elektrikli kapsül ele geçirildi. İlçede çeşitli zamanlarda keşif yaptığı belirlenen teröristin evinde saç boyası ve kozmetik ürünler de ele geçirildi. Gündüz’ün keşiflerden sonra kendini saklamak için makyaj yapıp, kıyafet değiştirdiği belirlendi.

Haberin Devamı

8 terörist ele geçirildi

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’ndeki İncebel Dağları’nda, 1 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisizleştirildi. Şırnak İdil kırsalında ise operasyonlar kapsamında gece düzenlenen hava harekatıyla 5 terörist etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Mardin’in Dargeçit İlçesi’ndeki Bahçebaşı Mahallesi’nde ise 1 PKK mensubu terörist ise sağ olarak yakaladı.