Gazete Vatan Logo

Yargıtay müdafa dedi!

Kocasını eşarpla boğan Zarife ceza almadı

Eskişehir’de kendisini dövdüğü için eşi Yaşar Demircan’ı eşarbıyla boğarak öldüren Zarife Demircan ceza almadı

Eskişehir’in Karakamış Köyü’nde 24 Nisan 2011’de meydana gelen olayda, 2 çocuk annesi Zarife Demircan, kendisini dövdüğünü öne sürdüğü eşi Yaşar Demircan’ı eşarbıyla boğarak öldürdü. Gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Zarife Demircan şu ifadeyi vermişti,

Satmaya bile kalktı

“26 yıldır sürekli eziyet ediyordu, beni ve çocuklarımı sürekli dövüyordu. Beni başka erkeklere satmaya kalktı. Karşı çıktığım için dünyanın sopasını yedim. Erkeklere satmak için şehre götürdü ve yolda otostop yaptırmaya çalıştı. Yapmayınca saatlerce beni dövdü. Kendi öz babasını da dövüyordu. Babasını döverek tek gözünü kör etti. Araya ben girmeseydim babasını öldürecekti. Bunca eziyete artık tahammül edemez hale geldim. Olay gecesi eve alkollü gelen eşim porno film koyarak bana da zorla seyrettirmek istedi. Daha sonra zorla tecavüz etmeye kalktı. Karşı koyunca da beni yine dövdü. Boğazımı sıkarak boğmaya kalktı. Kendimi korumak için suçu işledim. Pişmanım.”

Yargıtay ‘meşru müdafaa’ dedi

Eskişehir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Zarife Demircan, 2011 Aralık’ta önce ömür boyu hapis, ardından da hafifletici nedenlerle 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay, meşru müdafaa hükümlerinin uygulanmadığını belirterek kararı onamayarak dosyayı geri gönderdi. Yargılama yeniden başladı. Mahkeme heyeti, bu kez cinayetin meşru müdafaa sonucunda işlendiğine kanat getirerek sanık Zarife Demircan’ın beraatine karar verdi.

Haberin Devamı