Gazete Vatan Logo

Yargıdan iki ayrı maganda kararı

Yargıdan iki ayrı maganda kararı

Ölüm döşeğindeki İhsan’ın magandası SERBEST

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesinde, arkadaşlarıyla düğüne katılan İhsan Önkur (23), tabancayla ateş açmaya çalışan davetli tarafından vuruldu. Maganda kurşunuyla ağır yaralanıp, hastanede tedaviye alınan Önkur, serbest bırakılan kişinin tutuklanmasını istedi.

Anne Kamer Önkur (43), oğlunun, kendisine Düzağaç beldesinde düğüne gideceğini söyleyerek, evden çıktığını kaydetti. Önkur, “Oğlum arkadaşlarıyla birlikte düğün evine varmış ve bir yere oturmuşlar. O esnada bir kişi silahla oynuyormuş. Havaya ateş açmış. Hatta millet silah atmaması için uyarmış. O esnada oğlum da arkadaşlarına dönerek, ‘Şimdi başımıza bir iş açacak’ diye konuşurken, silah patlamış, kolundan girmiş ve midesini delmiş, daha sonra dalağını parçalamış” dedi.

Tedavisi devam eden İhsan Önkur da yaşadıklarını hasta yatağında, şöyle anlattı:

Düğüne gittik. Düğün yeni başlıyordu. Yemekten sonra arkadaşlarla beraber oturmaya geçince, elinde silahlı bir adam, havaya ateş etmeye çalışıyordu. Çevresinden tepki alıyordu. Ateş edemeyince bize doğrulttu silahı. Kaçmaya fırsat gelmeden aniden vuruldum. Mide, dalak ve kolumun bir tarafı kemiğin ortasından kırık. Midede 2 delik var, dalağı aldılar. Benim yaşadığımı, kimse yaşamasın. Beni vuran kişi, dışarıdaymış. Onun tekrar tutuklanmasını istiyorum.

Haberin Devamı

Mert’i vurana ağırlaştırılmış MÜEBBET

Küçükçekmece’de iki yıl önce sokakta rastgele sıktığı kurşunların isabet etmesi sonucu 22 yaşındaki Mert Arabalı’nın ölümüne neden olduğu iddia edilen tutuklu sanık Burak Büyükbay (27) karar duruşmasında Kasti bir hareketim yoktur. Hedef gözetmedim. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı” dedi. Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Büyükbay’ı “Kasten öldürme” suçundan müebbet hapis ve Ruhsatsız silah taşıma” suçundan da 2 yıl 2 ay ile bin TL adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti sanığa iyi hal” indirimi uygulamadı.

Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Burak Büyükbay ile taraf avukatları katıldı. Duruşma savcısı Selçuk Cengiz, Sanık Büyükbay tamamen sebepsiz yere hedef gözeterek, nişan alarak, hedefi tabancası ile izleyerek tekrarlı atışlarla Mert Arabalı’yı öldürmüştür. Sanık, “Kasten öldürme” ve ruhsatsız silah kullanma” suçlarından cezalandırılmasına karar verilmesi talep olunur” dedi.

Haberin Devamı

Mert Arabalı’nın ailesinin avukatı olayda “Nitelikli adam öldürme şartlarının mevcut olduğunu ve sanığın kasten adam” öldürmeden cezalandırılmasını talep ederek şunları söyledi: Olası kastın unsurları oluşmamıştır. Atış fazlalığı, isabet edilen bölge, sanığın ‘Vurdum, vurdum’ diye bağırması haklılığımızı ortaya koymaktadır. Sanık cezalandırılsın.