Gazete Vatan Logo

Yarbay, kaymakamı arayıp bağlılık bildirmiş

Yarbay, kaymakamı arayıp bağlılık bildirmiş

MERSİN’in Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, darbe girişiminin yaşandığı gece Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevlendirilen İl Jandarma Alay Komutanlığı Harekat Eğitim Şube Müdürü Yarbay Bahadır Kazım Ersoy’un kendisini arayarak ’Emrinizdeyiz Kaymakamım’ dediğini söyledi.

Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı görevini sürdürürken rütbe yükselmesi ile İl Jandarma Alay Komutanlığı Harekat Eğitim Şube Müdürü görevine atanan Yarbay Bahadır Kazım Ersoy’un 15 Temmuz gecesi daha olayın yaşandığı ilk dakikalarda, önceden görev yaptığı Tarsus’a geldiği ortaya çıktı. Üsteğmen Ahmet Pek’in koordinesindeki İlçe Jandarma Komutanlığı’nı yöneten Yarbay Ersoy, buradan Kaymakam Bekir Atmaca’yı arayıp, TSK içinde yuvalanmış bir grubun darbe girişiminde bulunduğunu söyledi. Telefonda yaptığı konuşmada devlete ve TSK’ya bağlılığını göstererek "İlçe Jandarma Komutanlığında görevli personelimiz ve ben emrinizdeyim Sayın Kaymakamım" dedi. Yarbay’ın bu hareketi ve vatandaşın duyarlılığı ile Tarsus’ta her hangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Haberin Devamı

Bekir Atmaca, Yarbay Bahadır Kazım Ersoy’un kendisini aradığını doğrulayarak görüşmenin ardından Belediye Başkanı Şevket Can ile birlikte İlçe Jandarma Komutanlığı’na giderek görüştüğünü söyledi. Ersoy ile görüşmeleri sayesinde Tarsus’ta olumsuz bir hadisesinin yaşanmadığını ifade eden Kaymakam Atmaca, kişisel Facebook hesabından "15 Temmuz gecesi darbe haberleri çıkar çıkmaz beni arayarak ’Sayın Kaymakamım biz emrinizdeyiz’ diyen İl Jandarma Alay Komutanlığı Harekat Eğitim Şube Komutanı Yarbay Bahadır Kazım Ersoy ve ilçe jandarma teşkilatımızı kutluyorum" şeklinde bir de paylaşımda bulundu.