Gazete Vatan Logo

Yaralı subaya hastanede tepki

Yaralı subaya hastanede tepki

MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı oteli bombalayan askerlerden olduğu belirtilen ve olayda yaralanan Pilot Yüzbaşı Haldun Gülmez’in tedavi gördüğü İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne akın eden kalabalıktakiler tepkilerini gösterdi.

Terörist olarak nitelendirdikleri Gülmez’in hastanede tedavi olmasını istemediklerini belirten yüzlerce kişi, İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde protestoda bulundu. Ellerinde Türk bayraklarıyla hastane önüne akın eden kalabalık, "Vatan hainlerinin devlet hastanesinde tedavi görmesini istemiyoruz" diye haykırdı. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı hastanede 5 toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) hazır tutulurken, özel güvenlik birimleri de kuş uçurtmadı.

Hastaneye gelen AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da Haldun Gülmez’in tedavi edilmesini istemediğini söyledi. Delican, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın canına kast eden teröristin buradan gitmesini istiyoruz. Bu şerefsizin devlet hastanesinde tedavi edilmesini onaylamıyoruz. Helikopterle cumhurbaşkanımıza saldıranı affetmemiz mümkün değil. Ne vatandaşlarımızın ne de teşkilatımızın bu teröristin burada tedavi edilmesine gönlümüz razı değil. Hukuk devletinde belli kurallar var ama biz de insanız. İnsan olarak bu teröristi kabul etmiyoruz. Bu düşmanlara gereken cevabı milletimiz verecektir. Yargı önünde hepsi cezalandırılacak. Ülkemize bu acıları yaşatanların burnundan fitil fitil getirilecek" dedi. Ardından vatandaşlar olay çıkarmadan hastaneden dağıldı.

Haberin Devamı