Gazete Vatan Logo

Yanlış tedaviler komalık etti

Antalya’da trafik kazası sonrası sağ kolu kırılan diş hekimi Gamze Uğurlu Urhan’ın (48), hayatı kâbusa döndü. Üç hastanede 4 ameliyat geçiren kadın şimdi komada. Komadan çıkarsa kolu kesilecek

Yanlış tedaviler komalık etti

ANTALYA’nın Alanya İlçesi’nde 12 Eylül’de geçirdiği trafik kazasında sağ kolu kırılan Gamze Uğurlu Urhan’ın (48) hayatı kabusa döndü. Kazanın ardından diş hekimi Gamze Uğurlu Urhan’ın ilk müdahalesi Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapıldı. Bir çocuk annesi kadının sağ kolunun omuz altında parçalı kırık olduğu belirtilerek alçıya alındı ve evine gönderildi. Ağrıları dayanılmaz hale gelen Urhan’ın iki gün sonra çektirdiği röntgende yanlış alçı nedeniyle kemiklerin kaydığı belirlendi ve ameliyat kararı alındı. Ertesi gün 1 saat sürecek basit bir ameliyat diye başlayan operasyon saatlerce sürdü ve yanlışlıkla kolundaki atardamar kesildi. Ameliyatta nabzı duran Gamze Uğurlu Urhan’ın ilk müdahaleden sonra anjiyo için Alanya Başkent Hastanesi’ne sevk edildi.

3 hastane değiştirdi

Başkent Hastanesi’ne sevkinin ardından yapılan damar nakli de başarılı olmadı. Ve tekrar ameliyata alındı. İkinci bir damar nakli gerçekleştirildi ancak nakil sonrasında kolda yoğun bir ödem ve enfeksiyon tespit edildi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilerek yoğun bakıma alınan kadının 30 Ekim’de yapılan muayenesinde kolundaki atardamarının tıkandığı belirlendi. Damar tedavisi sırasında kan sulandırıcı ilaç uygulanan Uğurlu bu defa beyin kanaması geçirdi. Aynı gün ameliyata alınan Gamze Uğurlu Urhan, komaya girdi. Talihsiz kadın komadana çıksa bile damarındaki tıkanıklık nedeniyle kolu kesilecek.