Gazete Vatan Logo

Yalova’ya 82 milyon dolar getirdi

Londra merkezli Tangible Holding bünyesindeki 15 grup şirketinden biri olan Tangible Middle East Investments ile Emay İnşaat güçlerini birleştirdi.

Yalova’ya 82 milyon dolar getirdi

Tangible Middle East Investments’ın, Suudi Arabistan, Dubai, Kuveyt, Ürdün ve Hollanda’daki projelerden sonra Türkiye’deki ilk ortaklığı Emay İnşaat ile oldu.

Şirket, Emay İnşaat’ın, TOKİ iştiraki EPP güvencesiyle hayata geçirdiği Yalova KentPlus projesindeki 3 otelden 1’i ve 214 residence için 82 milyon dolarlık ortaklık anlaşması imzaladı. Ortaklı anlaşmasını Emay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çağlar, Emay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Burak Gören ve Tangible Middle East Investments Yönetim Direktörü Dr. Bader Alhussinan imzaladı.

Osmangazi Köprüsü’nün açılmasıyla değeri en çok artan ilk 10 ilin başında Yalova’nın gelmesi, yabancı yatırımcının Yalova’yı seçmesinde etkili oldu.

Ortaklık, Yalova KentPlus projesi ile sınırlı kalmayacak. Tangible Middle East Investments, Körfez ülkelerinde yapacağı yatırımlarda Emay İnşaat’la işbirliği de yapacak.