Gazete Vatan Logo

Yalova için flaş karar! Ak Parti'nin itirazı...

YSK, AK Parti'nin Yalova'daki yerel seçimlere ilişkin yaptığı itirazı haklı buldu.

Yalova için flaş karar! Ak Parti'nin itirazı...

YSK, AK Parti'nin Yalova'daki yerel seçimlere ilişkin yaptığı itirazla ilgili bir ara karar aldı. Buna göre itiraza konu olan, seçmen olmadığı halde oy kullandığı iddia edilen 63 kişi incelenecek.


Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti'nin Yalova itirazına ilişkin bir ara karar aldı.

AK Parti'nin geçersiz oyların yeniden sayılma talebi reddedilirken, "seçmen statüsünde olmayan kişilerin oy kullandığı iddiası"nın ise incelenmesine karar verildi.

Yalova'da seçimi önce 1 oy farkla kazanan, ardından oyların yeniden sayılmasıyla seçimi 6 oy farkla kaybeden AK Parti, seçmen statüsünde olmayan 63 kişinin oy kullandığı iddiasıyla seçimin iptalini istemişti.


Yerel seçim sonuçlarına ilişkin yapılan itirazları değerlendirmek için toplanan kurul, AK Parti'nin itirazıyla ilgili bir ara karar aldı.

İktidar partisinin geçersiz oyların yeniden sayılma talebini reddeden YSK, "oy kullanmaması gereken 63 kişinin oy kullandığı" iddiasıyla seçimin iptali talebinin ise Yalova İl Seçim Kurulu'nca incelenmesine karar verdi.

Buna göre il seçim kurulu, AK Parti'nin itirazına konu olan 63 kişilik listeyi inceleyecek ve buradaki kişilerin seçmen statüsünde olup olmadığını tespit edecek.

Bu kişilerin oy kullanma ehliyetinin olmadığı tespit edilirse, Yalova'daki seçimin iptali gündeme gelecek. Yalova ile ilgili nihai kararı ise YSK verecek.

İNCE: İTİRAZ ETMEYİZ

Kararın ardından NTV'ye konuşan CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, seçimin arkasında olduklarını söyledi.

YSK'nın iptal kararı alması durumunda, seçimin yenilenmesine itirazda bulunmayacaklarını kaydeden İnce, "CHP yeniden seçimi kazanacaktır" dedi.


Haberin Devamı