Gazete Vatan Logo

Yakıt cimrisi yeni Fabia geldi!

Skoda’nın B sınıfındaki temsilcisi Fabia yeni yüzüyle Türkiye’de satışa çıktı. Daha sportif hatlara kavuşan otomobil, yeni çizgilerinin yanı sıra yüksek teknolojik özellikleri ve tasarruflu motorlarıyla öne çıkıyor.

Yeni Fabia’da; Elektronik Stabilite Kontrol Sistemi (ESC), çoklu çarpışma freni, lastik basınç sensörü, dinamik diferansiyel kontrolü XDS, Sürücü Yorgunluk Algılama Sistemi gibi aktif ve pasif güvenlik sistemleri standart.

Style donanım seviyesinde sunulan Bolero Multimedya Sistemi, anahtarsız çalıştırma özelliği, otomatik far asistanı, nem sensörlü elektronik klima sistemi ‘Klimatronik’ gibi birçok donanım Fabia’da yer alıyor.

Yeni Skoda Fabia, hem hafiflemesi hem de yenilenen motor seçenekleri sayesinde önceki nesline göre yüzde 17’ye varan oranda daha az yakıt tüketimine sahip.

4 farklı motor seçeneği

Yeni Fabia’da 3 benzinli ve 1 dizel motor seçeneği bulunuyor. 75 beygirlik 1.0 litre MPI, 90 ile 110 beygir gücünde 1.2 litre TSI benzinli motor seçeneklerini oluştururken, dizel motorda 90 beygir güç üreten 1.4 TDI karşımıza çıkıyor. 7 ileri DSG otomatik şanzıman, 1.2 TSI 110 beygir ve 1.4 TDI dizel motorda sunuluyor. Otomatik 1.2 TSI Fabia, 100 km’de ortalama 4.7 litre yakıt tüketiyor.

Yenilenen Skoda Fabia’nın fiyatı 38 bin 900 TL’den başlıyor.

Haberin Devamı

Rekor kıracak

Skoda’nın Genel Müdürü Tolga Senyücel, Fabia’nin önemli şöhreti olduğunu belirterek, “Fabia’nın lansmanı bizim açımızdan önemli. Ancak Fabia’ya tüm Avrupa’da büyük ilgi var. Tedarik sıkıntı yaşıyoruz, bu yıl 2 bin 500 Fabia tedarik edebileceğiz” açıklamasını yaptı. Senyücel, yeni modellerin rüzgarıyla bu yıl 17 bin adetlik satışa ulaşmayı hedeflediklerini ekledi.