Gazete Vatan Logo

Yakılan polisin davasında tutuklu sanık kalmadı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde molotof kokteyli atılan aracın içerisinde ağır yaralanan Zeynep Demirel Özçelik’i yaktığı iddiasıyla tutuklanan 9 kişi serbest bırakıldı.

Silopi’de 26 Mart 2014 günü yol kesip kimlik kontrolü yapan bir grup gösterici, ilçe emniyet müdürlüğünde görevli personelin bulunduğu aracı durduramayınca otomobile molotof kokteyli fırlattı. Saldırı sırasında bekçi Nurettin Bal, polis memuru Zeynep Özçelik ve Kemal Aydemir yaralandı. Bal ile Aydemir hafif yanıklarla kurtulurken Zeynep Demirel Özçelik’in (33) kol, bacak ve yüzünde derin yanıklar meydana geldi. Olay sonrası Zeynep Özçelik, Ankara GATA’ya sevk edildi. Olaya karıştığı iddia edilen 9 kişi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Doku nakli yapıldı

GATA’da tedavisi süren Özçelik’e ise burada doku nakli yapıldı. Doku nakli yapılan yerler dokuyu kabul etmeye başlayınca da doktorlar tarafından yürümesinde bir sıkıntı görülmediğinden oda içerisinde yürümesine izin verildi. Bir süre sonra da yüzündeki ödem inmeye başladı. Tek sıkıntısı ise kızı Elif ve eşine bu sürede sarılamamasıydı. Kızı Elif ile normal odaya geçtiğinde ancak telefonla görüşebilen Zeynep Özçelik, Anneler Günü’nde yanında olamadığı kızıyla iki ay sonra görüntülü konuşma gerçekleştirdi. Tedavisi olumlu geçen Özçelik 9 ay önce taburcu edilerek evine döndü. Ankara’daki evlerinde Astsubay eşi Bekir İlkhan Özçelik ve kızı Elif ile hasret gideren polis Zeynep, sık sık kontrolleri için GATA’ya gidip geliyor. Özçelik’i yüzünde saldırıdan kalma yanık izleri hâlâ bulunurken doktorlar zamanla izlerin yok olacağını düşünüyor. Tetkikleri nedeniyle Ankara’dan ayrılamayan polis Zeynep’in astsubay eşi de ailesiyle birlikte olsun diye Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda görevlendirildi.

Haberin Devamı

Tüm bunlar yaşanırken tutuklu bulunan 9 zanlıdan 8’i 2014’ün Ekim ayında delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. Mahkeme saldırıyı gerçekleştiren kişilerin yüzlerinde maske olduğu için kimliklerinin tespit edilemediğine belirtirken, saldırıyla alakalı tutuklu bulunan diğer kişi ise geçtiğimiz günlerde avukatların yaptığı itiraz üzerine bırakıldı.

Haberin Devamı

Özel ve eşi ziyaret etmişti
Yoğun bakımdan çıktıktan sonra odasında ziyaretçilerini ağırlayan Zeynep Özçelik’in düzenli ziyaretçileri arasında ise Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve eşi Kamuran Özel ile birlikte Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar yer almıştı.