Gazete Vatan Logo

Yahya Demirel hayatını kaybetti!

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel’in yeğeni Yahya Kemal Demirel vefat etti. Güven Hastanesi Başhekimi Tevfik Küçükbaş, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yeğeni 62 yaşındaki Yahya Kemal Demirel’in hayatını kaybettiğini bildirdi. Küçükbaş, yeğen Yahya Kemal Demirel’in, karaciğer yetmezliği nedeniyle hastanelerinde tedavi gördüğünü ve bugün saat 16.15 itibarıyla yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Yahya Kemal Demirel, Süleyman Demirel’in erkek kardeşi Hacı Ali Demirel’in oğluydu. Yahya Demirel 1970’li yıllarda Süleyman Demirel’in başbakanlığı döneminde hayali mobilya ihracatı yaptığı iddiasıyla gündeme gelmişti. Yurtdışına mobilya yerine sunta gönderdiği, devletten haksı vergi iadesi aldığı iddia edilmişti. Bu iddia efsanevi gazeteci Uğur Mumcu tarafından haberleştirilmiş ve belgeleri de kamuoyuna sunulmuştu. “Hayali ihracatın mucidi” olarak bilinen Yahya Demirel kısa bir süre de cezaevinde yatmıştı.

Yıllar sonra aynı ismi taşıyan kuzeni Yahya Murat Demirel ise Egebank’ın içini boşaltmakla suçlanmış ve cezaevine girmişti. Egebank skandalına karışan Yahya Murat Demirel ise, Süleyman Demirel’in diğer kardeşi Şevket Demirel’in oğlu.

İslamköy’e defnedilecek

Yahya Demirel’in cenazesi bugün hastaneden alınarak Isparta’ya götürülecek ve yarın memleketi İslamköy’de toprağa verilecek.

YEĞEN DEMİREL’İN CENAZESİ YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

TÜRKİYE’yi ’hayali ihracat’ kavramıyla tanıştıran ve dün Ankara’da karaciğer kanseri tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yeğeni 62 yaşındaki Yahya Demirel, yarın memleketi Isparta’nın İslamköy Beldesi’nde toprağa verilecek.

Ankara’da Güven Hastanesi’nde karaciğer kanseri tedavisi görürken dün yaşamını yitiren ’Suntacı’ lakabıyla da tanınan Yahya Demirel’in cenazesi bugün akşam saatlerinde Atabey İlçesi’ne bağlı İslamköy Beldesi’ne getirilecek. Demirel’in cenazesi İslamköy’deki külliyenin morgunda bekletilecek. Demirel için yarın öğle namazından sonra Şehriban Hatun Camii’nde cenaze töreni düzenlenecek. Buradaki törenin ardından Demirel’in cenazesi İslamköy Koca Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Cenaze törenine 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in katılıp katılmayacağı konusunda henüz açıklama yapılmadı.

HAYALİ İHRACAT OLAYI İLE TANINDI

Yahya Demirel, 1975 yılında karıştığı hayali ihracat olayı ile tanındı. Mobilya ihracatı yapanlara verilen yüzde 75 vergi iadesini almak için hukuk dışı yollar kullandığı iddiasıyla yargılanan Yahya Demirel’in bu yolla o dönem 20 milyon lira haksız kazanç elde ettiği iddia edildi. Yahya Demirel’in, ’ceviz yatak’ odası diye ihraç ettiği ürünlerin ’sunta’ parçaları olduğu ortaya çıkmıştı. Mobilyaları ihraç ettiğini beyan ettiği İsviçre firmasının da gerçekte olmadığı belirlenmişti.

Haberin Devamı