Gazete Vatan Logo

Yağmurdan kaçan oyuna tutuldu

Yağmurlu havalar e-ticarete yaradı. Eve kapananlar zamanı video oyunlarıyla geçirmeyi tercih edince, konsol oyun satışları yüzde 25, konsol aksesuar satışları da yüzde 34 arttı.

Yağmurdan  kaçan oyuna tutuldu

Günlerdir yurdu etkisi altına alan şiddetli yağmurlu hava alışverişleri de online’a çevirdi. Evinden, ofisinden çıkmayanlar ya da trafikte daha fazla zaman geçirmek zorunda kalanlar alışverişini de internetten yapmayı tercih etti. Ancak yapılan alışverişlerdeki ürünler, geçtiğimiz haftalara göre farklılık gösterdi. Yağmurlu hava nedeniyle açık havadaki aktivitelerini iptal edenler boş vakitlerini video oyunlarıyla geçirmeyi tercih etti. e-ticaret platformlarından Trendyol’da şemsiye satışları yüzde 207, yağmurluk satışları yüzde 116, laptop satışları yüzde 35 artarken, oyun ve oyun konsolları satışı da yüzde 25 yükseldi.

Yağmurun satışlara olan etkisini inceleyen n11.com’da da benzer rakamlar dikkat çekti. Geçtiğimiz güneşli haftalara göre bu hafta masaüstü bilgisayarlarında satış adedi 1.5 kat arttı. Konsol oyunlarında yüzde 22, konsol aksesuarlarında yüzde 34 artış gözlendi.

i-pad ve tablet ürünlerinde yüzde 19 artış gözlemlenirken, uydu alıcılarında artış yüzde 12 oldu.

Temmuz satışı 2.5 kat arttı
Etkisini hafta boyu gösteren yağmurlu havanın alışverişleri büyük oranda etkilediğini gözlemlediklerini anlatan GittiGidiyor Pazarlama Direktörü Feyza Dereli Fedar, “Hava durumu, günlük olarak alışverişi en çok etkileyen faktörlerin başında geliyor” dedi. Bu durumun rakamlara çok net yansıdığını belirten Fedar, “Öyle ki, platformumuzda 23-24 Temmuz günlerinde yağmurluk satışı önceki yılın aynı dönemine göre 2 kat artarken, şemsiye satışlarında tam 5 katı bulan artış gerçekleşti. Mevsim normallerinin çok dışında, dikkat çekici rakamlara ulaşan şemsiye ve yağmurluk satışımız oldu. Özellikle yağmurluk modellerine ilgi son derece büyüktü. Sadece söz konusu 2 günün toplamında, normal bir Temmuz ayı ortalamasının 2.5 katı kadar satış hacmine ulaştık” diye konuştu.

Haberin Devamı