Gazete Vatan Logo

WSJ’a göre vaat: İki kat fazla PKK istihbaratı

Trump’ın onayından sonra Amerikan medyası Ankara’nın olası hamlelerini masaya yatırdı. WSJ’ın haberine göre Türkiye’ye ‘iki kat PKK istihbaratı’ sözü verildi

WSJ’a göre vaat: İki kat fazla PKK istihbaratı

ABD medyasından Wall Street Journal’ın haberi PKK’ya yönelik Türkiye’nin atacağı adımlara ABD’nin sessiz kalmak bir yana dursun destek dahi verebileceğini ortaya koydu. İsmini vermeden gazeteye konuşan ABD’li yetkililere göre Washington, Obama döneminde PKK ile mücadele için oluşturulan Ankara’da ‘İstihbarat Füzyon Merkezi’ni güçlendirmeye hazırlanıyor. Bu merkez ABD drone’ları ve diğer kaynaklardan gelen PKK istihbaratlarını Türkiye’ye aktarıyordu. Trump yönetiminin bu merkezin kapasitesini iki katına çıkarmaya hazırlandığı belirtiliyor. Bu şekilde ABD bir yandan Suriye’de PKK’nın uzantısı YPG’ye ağır silah yardımı yaparken bir yandan da Irak’ta PKK’ya karşı Ankara’ya istihbarat sağlama taahhüdünde bulunmuş olacak.

NY Times: ‘Hamle sırası Erdoğan’da’

‘Trump hamlesini yaptı şimdi hamle sırası Erdoğan’da’ başlığını atan New York Times gazetesine göre ise ABD’nin Suriye’deki YPG’yi silahlandırmasına Erdoğan Irak’ta PKK’yı vurarak karşılık verebilir. Ankara uzun zamandır Sincar Dağı’nın PKK için ikinci Kandil olmasına müsade etmeyeceğini vurguluyor. Erdoğan, Sincar’a yönelik hava operasyonları ile ABD’nin YPG’yi silahlandırma kararına yanıt verebilir, hatta bir kara operasyonu için bile düğmeye basılabilir. Böyle bir durumda Trump’ın da ABD’nin terör listesinde olan PKK’ya yönelik operasyon sırasında yüzünü diğer yöne çevirip görmezlikten gelmesi söz konusu olabilir.

Haberin Devamı