Gazete Vatan Logo

Wings % 25 daha fazla Mil Puan kazandıracak

Akbank, Wings’in sunduğu avantajları genişletti...

Wings, müşterilerine artık daha fazla kazandıracak. Wings, belirli bir tutarın üzerindeki tasarruflarını Akbank’da değerlendiren ya da Akbank’dan belirli bir tutarın üzerinde konut kredisi alan kart sahipleri, yüzde 25 daha fazla mile sahip olacak. Kart sahipleri ayrıca alışverişte, restoranlarda, spor salonlarında fırsatlardan faydalanabilecek.

Akbank, Wings’le sunduğu ayrıcalıklar dünyasını genişletiyor. Belirli bir tutarın üzerinde mevduat ya da konut kredisine sahip müşteriler artık çok daha fazla Mil Puan kazanacak. Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil, Türkiye’de kredi kartlarında son 15 yılda büyük değişim yaşandığını belirterek, “Bu değişim, kredi kartlarındaki ürün ve hizmet çeşitliliği bakımından ülkemizi öncü konuma taşıdı. Yeni müşteri ihtiyaçları ve teknolojik olanaklar la birlikte kredi kartları sektörü, daha geniş bir ürün gamına doğru ilerlemesini sürdürüyor. Akbank olarak biz de 6 farklı ürün ve 5 milyona yakın kart adedimizle Türkiye’deki öncülerden olduk. Farklı müşteri ihtiyaçlarına cevap veren bir kart portföyümüz var. Her ay gerçekleştirdiğimiz ortalama 80 kampanya ile müşterilerimizin beklentilerine cevap vermekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Akbank Ödeme Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sindel de birikimlerini Akbank’ta değerlendiren, Akbank’tan konut kredisi kullanan Wings müşterilerinin yüzde 25 daha fazla kazanacağını belirtti. Sindel, Wings’in yeni özelliklerini şöyle anlattı: “Wings kart sahiplerini daha rahat uçurmakla kalmıyor, alışverişte, sporda, restoranlarda, hayatın her alanında kullanılabilecek ayrıcalıklı yaşam kartı haline geliyor. Wings Style Programı Gurme, Travel ve Wellness ile Türkiye’nin her yerinde indirimli alternatifler sunuyor.

Wings sahiplerinin Wings Style Programı çerçevesinde faydalanabileceği bu indirimlerin oranı yüzde 35’e varıyor. Bir diğer yeni bir özellik ise daha esnek bir mil programı sunması.”

Wings kart sahipleri yurtdışına istedikleri şehirden uçabilecek, tek yön bilet alabilecek

İşte Akbank’ın Wings için hazırladığı yeni özellikler:

* Wings sahipleri tüm Türkiye ölçeğinde yüzbinlerce işyerini kapsayan chip para ve taksitli alışveriş olanağına ek olarak, seçkin mekanlarda öze l indirimlerden yararlanabiliyor. Wings Style Programı çerçevesinde yüzde 35’e varan bu indirimler, “Wings Travel” kapsamında 51 otelde, “Wings Gurme“ kapsamında 45 restoranda, “Wings Wellness” kapsamında ise 23 spa ve spor merkezinde olmak üzere toplam 119 işletmede uygulanıyor. 2011 yılında, Wings Style programında yer alan mekanlara, kart sahiplerinin tercihleri doğrultusunda yenileri eklenerek, sunulan indirim ve ayrıcalıklar yaygınlaştırılacak.

* 10 Nisan 2011 itibarıyla Mil Puan uygulamasında da önemli yenilikler başlıyor. Wings sahipleri artık sabit Mil Puan değerleri yerine bilet fiyatına göre değişecek Mil Puan değerleri kullanacak. Uygulamadaki bu değişiklik, daha düşük tutarlı biletlerin daha az Mil Puan’la alınabilmesi anlamına geliyor. Bu sayede yurt içi uçuşlarda daha önce 22 bin Mil Puan olan alt sınır 15 bin Mil Puan’a, yurtdışı uçuşlarda ise 35 bin Mil Puan olan alt sınır 32 bin 500 Mil Puan’a düşüyor.

* Wings sahipleri ayrıca hem istedikleri havayoluyla hem de Alan Vergisi ödemeden seyahat edebiliyor. Bunlara ek olarak artık yurtdışı uçuşların İstanbul çıkışlı olması gerekmeyecek; Wings sahipleri istedikleri şehirden yurtdışına uçabilecek. 2011’de biletlerin gidiş-dönüş olma zorunluluğu da kalkıyor ve tek yön bilet alabilme avantajı sunuluyor.

* Mil programındaki yenilikler, belirli bir tutarın üstündeki tasarruflarını Akbank’da değerlendiren ya da Akbank’dan belirli bir tutarın üstünde konut kredisi alan Wing sahiplerine sunulan ayrıcalıkları da kapsıyor. 10 Nisan 2011’den itibaren 100 bin TL üzerindeki tasarruflarını Akbank’ta değerlendiren ya da 100 bin TL üzerinde Akbank konut kredisi kullanan müşteriler, yüzde 25 daha fazla Mil Puan kazanacak ve puanlarıyla yıl boyunca herhangi bir kısıtlama olmaksızın uçabilecek. Wings, 2011’de Ekstra Mil Puan kazandıran işyeri ağını da genişleterek kullanıcılarına daha fazla mil puan kazanma şansı da sunacak. Wings kullanıcıları halen 1500 noktada Ekstra Mil Puan kazanabiliyor.

Japonya piyasaları paraya boğdu

Japonya Merkez Bankası, deprem ve tsunaminin ardından finansal piyasaları istikrara kavuşturmak için bankacılık sistemine 54 milyar euro (6 trilyon yen) daha likidite daha sağladı. Bankadan yapılan açıklamaya göre, dün düzenlediği iki operasyonla piyasalara 6 trilyon yen daha aktaran banka, pazartesi gününden bu yana bankacılık sistemine toplam 34 trilyon yen (309 milyar euro) likidite sağlamış oldu. Hafta başından bu yana merkez bankasının piyasalara sağladığı likidite tutarı Japonya’nın 2010 yılı gayri safi yurt içi hasılasının (GSYH) yüzde 7.85’ine tekabül ediyor. Japonya Merkez Bankası’nın, piyasalara müdahale etmeye devam etmesi bekleniyor.

Kargaşa sürerse altının onsu 1.900 doları görür

TÜRK Mücevhercileri Birliği (TMB) Başkan Yardımcısı Can Özkök, dünyadaki karmaşa devam etmesi durumunda altın fiyatlarının yıl sonuna doğru 1.750-1.900 dolar bandına yükselebileceğini söyledi.

İlk 2 ayda yüzde 50 artan altın takı ihracatındaki kayıpların Mart sonunda hissedileceğini belirten Özkök, “Ağırlıklı ihracat yapılan Kuzey Afrika’daki gelişmelerle 2010’daki 1.2 milyar dolarlık altın takı ihracatının yarıya inmesinden endişe ediyoruz. Hindistan ile sektörel olarak ikili bir anlaşma için çalışıyoruz bu olursa Kuzey Afrika nedeniyle darbe alan sektör ayağa kalkabilir” dedi.

TEB Altın Bankacılığı Direktörü Selami Erten ise global altın mücevher ihracatında ikinci, ithalatında beşinci olan Türkiye’nin altın ithalatının 2011’de fiyatlarda aşırı dalgalanma olmazsa süren talebin desteği ile yıl sonunda 60-70 tona çıkmasını beklediğini söyledi.

A&T’de hisse satışı ilk yarıda tamamlanır

Türkiye ve Libya’nın kurduğu Arap Türk Bankası’nın (A&T) Hazine ve Finansal Kurumlar Bölümü Genel Müdür Yardımcısı Özgür Erker, bankada İş Bankası’na ait yüzde 20.6’lık hissenin Libyan Foreign Bank’a satışının planladığı gibi sürdüğünü ve sürecin ilk yarıda tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Katıldığı bir konferansta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erker, “Satışla ilgili detaylar Şubat’ta toplanması gereken yönetim kurulu toplanamadığı için gecikti, yönetim kurulu 21 Mart’ta toplanacak. Bu işin ilk yarıda bitmesini hedefliyoruz. İş Bankası’nın payını ana ortak alacak” dedi. İş Bankası Arap Türk Bankası’nda sahip olduğu yüzde 20.6 oranında, 49.4 milyon lira nominal tutardaki hissesinin, toplam 85.3 milyon lira bedelle Libyan Foreign Bank ve onun uygun gördüğü kişi ya da kuruluşlara satılması, satışa ilişkin hisse devir sözleşmesi dahil her türlü belgenin imzalanması ile işlemin gerçekleştirilmesi konusunda Genel Müdürlüğün yetkili kılındığını 15 Şubat’ta açıklamıştı. A&T Bank’ta, Libyan Foreign Bank’ın yüzde 62.37, İş Bankası’nın yüzde 20.58, Ziraat Bankası’nın yüzde 15.43 Kuwait Investment Co.’nun ise yüzde 1.62 payı bulunuyor. Hisse devrinin ardından bankanın sermaye artışına da gideceğini belirten Erker, ödenmiş sermayelerini 240 milyon liradan 450 milyon TL artışla 690 milyon liraya çıkaracaklarını ifade etti.

Halkbank, kredilerde KOBİ’lerin payını artıracak

Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, seçime gidilen bir ülkede bütçe fazlası vermenin bütçe disiplinine ne kadar riayet edildiğini gösterdiğini söyledi. Aydın, Halkbank olarak 2011 yılı için kredilerde yüzde 25’lik büyümeyi hedeflediklerini bildirdi. 2.5 aylık sürece bakıldığında hedefe yakın bir noktada durduklarını kaydeden Aydın, “Halkbank kredilendirme yaparken genelde cari açığı daraltıcı, istihdamı artırıcı yatırımları ön plana alıyor.

Ticari kesimin finansmanından ziyade üretimi teşvik eden sektörleri tercih ediyoruz. Zaten Halkbank misyon bankası.

Bu yıl toplam kredilerin içerisinde KOBİ’lerin payını biraz daha artırmayı düşünüyoruz. Bu konuda sektörün en önde olan bankasıyız ve bu konudaki liderliğimizi pekiştirmeyi arzuluyoruz” dedi. Aydın, Türkiye’nin 2011 yılında, makro ekonomik dengelerin belirlenmiş seviyelerinde devam edeceğini, bütçe disiplinine riayet edileceğini ve öngörülen büyüme hedeflerine ulaşılacağını tahmin ettiklerini ifade etti.

Petkim: 4 milyar $’lık proje finansmanını bu yıl bitiririz

Turcas CEO’su Batu Aksoy, İzmir’de Petkim’in arazisi içinde Azerbaycan devlet petrol şirketi Socar ile birlikte kurmayı planladıkları rafinerinin 4 milyar dolarlık proje finansmanını bu yıl sonuna kadar ya da en geç 2012’nin ilk iki ayında tamamlamayı planladıklarını söyledi. Türkiye Ticaret ve İhracat Finansmanı toplantısında yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aksoy, “Rafineri yatırımının finansmanı çalışmalarına başladık. Bu sürecin bir yıla yakın sürmesini bekliyoruz. Yıl sonu veya 2012 Ocak veya Şubat’ında tamamlanır diye düşünüyorum” dedi.

Finansman paketinin yüzde 80 kredi, yüzde 20 öz kaynak şeklinde olmasını beklediklerini de ifade eden Aksoy, “Alınacak kredinin yüzde 75’inin yabancı bankalardan, yüzde 25’inin ise yerli bankalardan sağlanmasını bekliyorum” diye konuştu. Aksoy, rüzgar santrali yatırımlarını da proje finansmanı ile yapacaklarını ifade etti. Aksoy ayrıca Denizli’de Alman RWE ile kuracakları doğalgaz kombine çevrim santralinin temelini de 13 Nisan’da atacaklarını dile getirdi.

KOBİ’lere desteğimiz konjonktüre göre değişmez

KOBİ’LER için yol haritalarının çizildiği VII. KOBİ Zirvesi İş Bankası ana sponsorluğunda, Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV), T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) işbirliği ile 16- 17 Mart tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşti. İş Bankası’nın KOBİ’lere yönelik desteğinin her dönemde devam ettiğini vurgulayan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Adnan Bali, İş Bankası’nın Türkiye ekonomisine yön veren bir banka olduğunu ve farklı ekonomik konjonktürlerde değişken tavırlar sergilemediğini belirtti. Bali, “Müşterinin doğrusunu gözeten bir iş ortaklığı anlayışı ile çalışıyoruz” dedi.

Sberbank: No comment* (Yorum yok)

Önceki gün VATAN’da yer alan Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’ın Şekerbank hisselerine talip olduğu yönündeki haber üzerine, Sberbank yorum yapmayacağını açıkladı. Şekerbank tarafından yapılan açıklamada ise gündemlerinde böyle bir konunun olmadığı ifade edildi. Reuters’ta yer alan haberde, “Sberbank ise konu ile ilgili yorum yapmazken, bazı yurtdışı kaynaklar da bankanın şu anda satın aldığı bir menkul kıymet şirketinin işlemleriyle ilgili olduğunu ve bu işlemi kapatmadan başka işlemlerle ilgilenmesinin beklenmediğini söylediler” ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı