Gazete Vatan Logo

Web sitesi sahibi olmak

Web sitesi sahibi olmak

İnternet dünyasında yer edinebilmeniz için bir web sitesi sahibi olmalısınız. Aktif kullanıcıların her geçen gün arttığı bu dünyada günlük haberlerden, alışveriş ürünlerine kadar neredeyse tüm ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyoruz. Siz de kişisel bir blog edinerek gezdiğiniz yerler hakkında düşüncelerinizi, iş hayatınız ile ilgili tecrübelerinizi yazarak daha geniş kitlelere görüş ve düşüncelerinizi aktarabilirsiniz. İşletmeniz için bir web sitesi oluşturarak müşterilerinize daha iyi bir hizmet sunabilirsiniz. Web sitesi sahibi olabilmek için öncelikle bir domain sahibi olmalısınız. Domain sorgulama sayfasından oluşturmak istediğiniz web sitesi için bir alan adı sorgulama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Sizi karşılayan ekrana tescil etmek istediğiniz alan adınızı yazarak sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Burada bildiğiniz alan adı uzantılarının yanı sıra web sitenizi daha jenerik gösterecek domain uzantılarına da yer verilmiştir. Alan adınızı farklı uzantılarla tescil ederek rakiplerinizin bu alan adlarına sahip olmalarını engelleyebilirsiniz. Doğru domain seçmek arama sonuçlarında daha üst sıralarda konumlanmanızı sağlayacaktır.

Web Sitenizin Tasarımı Ziyaretçiler gezdikleri web sitelerinde ulaşmak istedikleri bilgi veya sayfaları hızlı bulmak ister. Bunun için doğru bir menü tasarımı ve direktiflerle ziyaretçilerinizi ulaşmak istedikleri sayfalara yönlendirebilirsiniz. Gereksiz bilgi vermekten kaçınmalısınız. Yazılarınız net ve bilgiyi doğrudan anlatan bir üslup ile hazırlanmalı. Web sitenizin hızı da önemli bir etken. Kullanıcılar sayfa geçişlerinin hızlı tamamlanması ister. Geçiş süreleri uzadıkça ziyaretçi kaybı yaşamanız kaçınılmaz olacaktır. Ayrıca sitenizin yavaş olması arama motorları tarafından da sevilmeyen bir durum olmakla birlikte sıralamanızı etkileyen önemli bir faktördür.

Bilinirliğinizi Artırmak Daha fazla kişiye ulaşmak, daha fazla kişi tarafından takip edilmek üzere web siteniz için sosyal medya hesapları oluşturmalısınız. Böylece web sitenizde ve sosyal medyada düzenli olarak daha fazla takipçiye ulaşabilirsiniz. Web sitenizin içeriklerini sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sitenize trafik sağlamış olursunuz. Bu da sitenizin yükselmesinde etkili bir faktör olacaktır.

Haberin Devamı