Gazete Vatan Logo

Washington Post: Türkler el uzatıyor, Kürt siyasetçiler geri bakıyor

Washington Post: Türkler el uzatıyor, Kürt siyasetçiler geri bakıyor

ABD'de yayımlanan Washington Post gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen ağustos ayında Kürt sorununa yönelik açılımlarına rağmen, Kürt siyasetinin, uzlaşmadan ziyade çatışmaya alışık kişilerin hakimiyetinde olduğunu belirtti.

Gazetede Diyarbakır çıkışlı olarak yayımlanan Karl Vick imzalı makalede, 'Türkler el uzatıyor, Kürt siyasetçiler geri bakıyor' başlığı kullanıldı. Vick, makalesinde, aralarında Leyla Zana ve Selim Sadak'ın da bulunduğu eski DEP milletvekillerinin kurmaya hazırlandığı Demokratik Toplum Hareketi'nin de PKK ve Abdullah Öcalan ile bağlantılı bir çizgideymiş izlenimi verme niyetinde olduğunu belirtti.
Halen Türkiye'deki Kürtlerin karşısındaki en büyük sınavın, Başbakan Erdoğan'ın, Kürt sorununun çözümü için 'daha fazla demokrasi' açılımına karşılık olarak kendilerinin, konuyu çatışmalardan siyasi arenaya yönlendirmesi olduğunu yazan Vick, varılacak bir çözümün, 'birkaç bin' silahlı PKK'lının bulunduğu Irak'ta ABD'nin baş ağrısını dindireceğini söyledi.

Selim Sadak Washington Post'a yaptığı açıklamada, Öcalan'a atıfta bulunmayan bir kitle partisi kurmanın çok zor olduğunu ve bunun 'kulağını tersten göstermek' gibi olacağını savundu.

Haberin Devamı