Gazete Vatan Logo

Vur emri Hollanda’dan

İddia: üç isim ölüm listesindeydi

Vur emri Hollanda’dan

İstanbul’da uyuşturucu bağlantılı üç silahlı saldırının emrinin Hollanda‘dan verildiği öne sürüldü. İddiaya göre üç isim mafyanın ölüm listesindeydi.

İstanbul’da eylül ayında Büyükçekmece’de Naci Şerifi Zindaşti’nin hedef alındığı silahlı saldırıda yanlışlıkla kızı ve şoförü yaşamını yitirdi. 24 Aralık’taysa uyuşturucu baronu Ali Ekber Akgün İstinye’de lüks otomobilinde öldürüldü. Bu cinayetten 9 saat sonra da yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Vedat Şahin’li yanında adamı kurşunların hedefi oldu. Sokak ortasında gerçekleşen bu üç infazın mafya hesaplaşması olduğu ihtimali üzerinde durulurken, önemli bir gelişme yaşandı.
Muhbirciler listesi
Naci Şerifi Zindaşti, Ali Ekber Akgün ve Vedat Şahin’in adının Hollanda’da hazırlanan 30 kişilik ölüm listesinde olduğu belirlendi. Hollandalı adli yetkililer İstanbul’a gelerek soruşturmayı yürüten savcılarından bilgi alırken, söz konusu üç ismin kendi dosyalarındaki ‘infaz listesinde’ olduğu bilgisini de savcılarla paylaştı. İddiaya göre 30 kişilik ölüm listesi, uyuşturucu baronları tarafından muhbirlerin isimlerinden oluşturuldu. İstanbul’daki savcıların da Hollandalı meslektaşlarıyla irtibata geçerek bilgi talebinde bulunacakları öğrenildi.
Birbirlerini tanıyorlardı
Ali Ekber Akgün’ün öldürülmesinin üzerinden 9 saat sonra ise yeraltı dünyasının tanınan isimlerinden Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin ve iki adamı Nişantaşı’nda sokak ortasında kurşun yağmuruna tutuldu. Şahin ve koruması Ferdi Topal yaşamını yitirdi. Akgün ve Şahin’in birbirlerini tanıdığı, Hollanda’da birlikte iş yaptıkları ortaya çıktı. Akgün gibi Şahin’in ölüm emrinin de Hollanda’dan verildiği iddia edildi.
Dosyalar birleştirilecek
Cinayet masası, Organize Suçlar masası ve Narkotik birimleri olayları kendi açılarından değerlendirirken şu anda ayrı soruşturma numaraları verilen ve ayrı savcılıklar tarafından sürdürülen soruşturma dosyalarının önümüzdeki günlerde birleştirileceği öğrenildi. Dosyaların Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcılığı’na gönderileceği kaydedildi.
Önce dost sonra düşman oldular
Sarıyer’de 24 Aralık’ta Bentley marka araçta kurşun yağmuruna tutularak öldürülen Ali Ekber Akgün’ün suç dosyası kabarık. Akgün, Hollanda’nın en büyük uyuşturucu davası olan ‘Passage’ dosyasının sanıklarından. İddialara göre Hollanda’da işlenen ve uyuşturucu çetelerini karşı karşıya getiren infazlarda bir dönem iş arkadaşlığı yapan Akgün ve mafya lideri Dino Soerel karşı karşıya geldi. İki adamı sokak ortasında öldürülen Soerel bu cinayetlerin arkasında Akgün’ün olduğunu düşündü.
‘Eroin yakalattı kızı öldü’
Geçen eylül ayında Büyükçekmece’de gerçekleştirilen bir saldırı da uyuşturucu dünyasının ünlü isimlerinden biri olan Naci Şerifi Zindaşti’nin kızı ve yeğeni öldürüldü. Porshe marka cip kırmızı ışıkta durduğunda kurşun yağmuruna tutuldu, saldırganlar kayıplara karıştı. Zindaşti saldırı sonrasında ‘Hedef bendim’ açıklaması yaptı. Haziran 2014’de Hollanda’ya götürülürken ABD’nin desteğiyle Yunanistan’da ele geçirilen 2 ton eroini yakalatan ismin Zindaşti olduğu iddia edilirken, Zindaşti’nin ABD’nin uyuşturucuyla mücadele birimi DEA’ya muhbirlik yaptığı öne sürüldü.

Haberin Devamı