Gazete Vatan Logo

Vize'de de sel baskını

Dereköy'de selde kaybolan kadının cesedi bulundu

Kırklareli Merkez İlçeye bağlı Dereköy aşırı sağanak yağış nedeniyle sular altında kaldı. Dereköy'de dün gece başlayan yağışın hasarı sabah saatlerinde belli oldu. Köyde 76 ev ve 24 ağıl selden zarar gördü. İneklerini kurtarmak isterken sele kapılan 30 yaşındaki Beyhan Erdem'in cesedi evinden 800 metre uzaklıkta bulundu. Kırklareli'nin Vize ilçesinde de derenin taşması sonucu 70 ev su altında kaldı, bazı hayvanlar telef oldu.

Kırklareli Dereköy'ün içinden geçen ve köyle aynı adı taşıyan dere, dün saat 16.00 sıralarında Kırklareli'ni etkisi altına alan sağanak yağış nedeni ile taştı. Dere yatağına yakın olduğu için en çok zararı gören okul mahallesinde 76 ev ve 24 ağıl taşkın sularından zarar gördü. Bölgeye çok sayıda tank, greyder ve bir helikopter sevk edildi. Evlerinde mahsur kalanlar askeri ekipler tarafından kurtarıldı. Sel sırasında ineğini kurtarmak isteyen 1 çocuk annesi 30 yaşındaki Beyhan Erdem'in cesedi evinden 800 metre uzaklıkta bulundu. Suda 11 saat kalan Beyhan Erdem'in cesedi otopsi için Kırklareli Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, eşi Ali Erdem eşinin cesedinin başında gözyaşı döktü.

Selden zarar gören vatandaşlar dün geceyi akrabalarının yanında geçirdi. Bölgeye Kırklareli Valiliği tarafından kriz merkezi kuruldu. Kırklareli Valiliği ve Kızılay tarafından bölgeye çok sayıda gıda ve battaniye yardımı yapıldı. Dereköy'de olası bir tehlikeye karşı elektrik kesildi. Sabah sel felaketinin yaşandığı bölgeye gelen Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Vali Hüseyin Avni Coş ve diğer yetkililer vatandaşlarla görüşerek bilgi aldı.

"HER TÜRLÜ YARDIM YAPILACAK"
Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Çoş, "Gerekli görüldüğü takdirde selden zarar görenler Dereköy Spor Salonu'nda kalabilir. İlde oluşturduğumuz kriz masası ile mümkün olup ta yapılacak her türlü yardım ve destek valiliğimiz ve devletimiz tarafından yapılmaktadır. Selde gece kurtarma çalışmalarına Dereköy Hudut Taburu'ndan bir bölük, 55'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığına bağlı askeri birlikler ve 3 ZMA tankı yardımda bulundu" dedi.

Vali Çoş, dere yatağına tıkayan küçük bir köprünün yıkılarak, su akışını sağlayacaklarını söyledi. Bu sabah saatlerinden itibaren Dereköy Gümrük Kapası'na ulaşım sağlanmaya başlandı. Dereköy Gümrük Müdürlüğü içindeki Ziraat Bankası Şubesi'ne ait araç ta sele kapılarak derede sürüklendi.

VİZE'DE DE SU BASKINI
Öte yandan dün gece yarısı Kırklareli'nin Vize İlçesi'ne bağlı Soğucak Köyü'nde, köyle aynı adı taşıyan dere taştı. Yaklaşık 200 hanenin yaşadığı köyde 70 yakın ev sular altında kalırken, sele kapılan bazı hayvanlar telef oldu. Bölgeye öğle saatlerinde itibaren ulaşım sağlanabilirken, valilik tarafından bölgeye giden greyderler yol açma çalışmalarına devam ediyor. Selden zarar görenler dün geceyi yakınlarının yanında geçirdi. Soğucak köyüne elektrik verilmezken, yine valilik tarafından sel mağdurlarına yiyecek yardımı yapılıyor.

Haberin Devamı