Gazete Vatan Logo
Magazin Video oyunlarına Hollywood desteği

Video oyunlarına Hollywood desteği

Hollywood video oyunlarına el attı. FPS serisi (Birinci şahıs nişancı türü aksiyon oyunları) Call ofDuty 250 milyondan fazla sattı. 3 günde yayıncısına 550 milyon dolar kazandırdı

Video oyunlarına Hollywood desteği

Video oyunlarına ilgi her geçen gün büyüyor. Milyon dolarlık anlaşmalar havada uçuşuyor. Oyunlardaki karakterlerin kıyafetlerinden kullandıkları eşyalara, müziklerden senaryoya kadar her şey büyük bir ekip çalışması sonucu oluşturuluyor. Bu çalışma da elbette video oyunları severler tarafından karşılıksız kalmıyor. Bunun son örneğini Call of Duty serisinin son oyunu Black Ops 3’de gördük. Serinin hayranlarını kızdıran duvarda koşma, Matrixvari uzun zıplama ve robotik-fütüristik araçlar ve gereçler ticari başarıyı arttırdı. 3 gün içerisinde yayıncısı Activision’a 550 milyon dolar gelir kazandırdı. Peki bu nasıl oldu? Cevap: Her oyunun geliştirilmesinde Hollywood’un en başarılı oyuncuları, müzisyenleri ve senaristleri yer aldı. Müzikler Hans Zimmer’den... Oscar’lı oyuncu Kevin Spacey (Olağan Şüpheliler), John Malkovich (Red), Ice Cube (Rap şarkıcısı),

Jason Statham (Transporter), Ed Harris (Akıl Oyunları), Gary Oldman (Kara Şövalye), Christopher Meloni (Sin City), Sam Worthington (Avatar) gibi yıldızlar gerek görüntüleriyle gerekse de sesleriyle oyun karakterlerine hayat verdi. Ayrıca serinin belki de en sevilen oyunu Call of Duty Black Ops 2’nin senaryosunu Dark City, Blade, Dark Knight serisi, Batman v Superman: Adaletin Şafağı gibi filmlerin yazarı David S. Goyer kaleme aldı. Tabii tüm bunların yanında Oscar’lı muhteşem müzisyen Hans Zimmer, Eminem ve Led Zeppelin’in desteğini unutmamak gerekir.

Haberin Devamı

İlk Call of Duty Oyunu II. Dünya Savaşı temalıdır. 2003 yılında yayınlandı ve daha sonra Call of Duty Classic olarak isimlendirildi.

2015 yılında Activision Blizzard Studios adı altında film stüdyosu kuruldu. Bir Call of Duty filminin çekileceği şirket tarafından açıklandı. Senaryo detayları paylaşılmadı.

2009 yılının Kasım ayında çıkışını gerçekleştiren Call of Duty: Modern Warfare 2’nun geliştirme ve pazarlama toplam maliyeti 250 milyon doların üzerindedir. Bu durum Hollywood’un son dönemdeki en büyük gişe başarısı kazanan 250 milyon dolar bütçeli Avengers: Age of Ultron filmi ile karşılaştırıldığında ortaya enteresan bir sonuç çıkıyor.

Haberin Devamı