Gazete Vatan Logo

Vergi ödeyenin eli öpülür

Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergisini ödeyen her vatandaşın eli öpülesi insan olduğunu ve el üstünde tutulması gerektiğini söyledi. Ağbal “Mükellefler Maliyeci’lerden korkmasın” dedi.

Vergi ödeyenin eli öpülür

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Vergide sağlanacak adalet devlete olan güveni artırır. Bunu da kanunları, uygulamayı iyi yaparsanız sağlarsınız. İnşallah içinde bulunduğumuz dönemde de geleceğe yönelik olarak da bütün talepler başımızın üzerine. Bunların hepsini hayata geçirmek için çalışacağız” dedi.

Ağbal, Meslekte Birlik Grubu tarafından İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) seçimli genel kurulu öncesi Haliç Kongre Merkezi’nde ‘Dayanışma Gecesi’ne katıldı.

Daha az bürokrasi olacak

Etkinlikte konuşan Ağbal, bazı şeyler söylemek istediğini ancak bu düşüncelerinin önceden beri var olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vergi kanunları daha basit olsun, mükellefler vergi kanunlarını uygularken zorlanmasınlar, daha az bürokrasi olsun. Mükellefin beyanı esas olsun, mükellef yarından endişe etmesin, ‘Maliyeciler kapımı ne zaman çalacak’ diye korkmasın, adalete güvensin. Maliye’sine, devletine güvensin, devletin, Maliye’nin adaletine güvensin. Her Maliye Bakanlığı görevlisi yaptığı işin başına adaleti, eşitliği hakkaniyeti koyacak. Maliyeciler mükellefe eziyet etmeyecek. Yaptığı işi yaparken mükellefin haklarını kendi hakkı gibi koruyacak.”

Haberin Devamı

Bakan Ağbal, Meslekte Birlik gibi bir camia ile masaya oturma zamanının geldiğini ifade ederek, “Hem meslek kanunu ile ilgili hem vergi kanunu ile ilgili düzenlemelerde masaya oturalım. Vergisini ödeyen her vatandaşlarımız eli öpülesi insanlardır. Vergisini veren vatandaşı el üzerinde tutmamız lazım” dedi.