Gazete Vatan Logo
Magazin Venedik’te Abluka günü

Venedik’te Abluka günü

Venedik Film Festivali’nde, Emin Alper’in yazıp, yönettiği “Abluka (Frenzy)” adlı filmin dünya prömiyeri önceki gün yapıldı. Başrollerinde Tülin Özen, Mehmet Özgür, Berkan Ateş ve Müfit Kayacan’ın oynadığı Altın Aslan için mücadele veren film sosyal medyada “Çok güçlü”, “Heyecan verici” şeklinde övgüler aldı.

Venedik’te Abluka günü

‘Venedik’ten güzel haberle döneceğiz’

Venedik’te Altın Aslan için yarışan ‘Abluka’ prömiyerinde ayakta alkışlandı. Yönetmen Emin Alper “Umarım güzel haberle döneceğiz” dedi.

72. Venedik Film Festivali kapsamında Emin Alper’in yazıp yönettiği güvenlik ablukasına alınan bir gecekondu mahallesinde geçen ‘Abluka’ filmi galasını yaptı. Venedik’te En İyi Erkek Oyuncu dalında aday olan başrol Berkay Ateş, Venedik’te ana yarışmada olmanın, Türkiye adına da çok büyük gurur olduğunun altını çizdi. Senaryoyu çok sevdiğini anlatan Tülin Özen ise “Benim için geleceği anlattığımızı düşündüğüm bir filmdi, ama Venedik’e gelene kadar yaşadığımız topraklar da sertleşti” dedi. 35 yaşındaki aktris, “Sadece erkek dünyasını anlatmıyoruz. Kadınların da gücü var” dedi.

Filmin başrol oyuncusu Tülin Özen sade bir tulumla objektiflere poz verdi.