Gazete Vatan Logo

Vejetaryenim diyordu kebapçıda yakaladım

Modern Zaman Tarikatları dizisinde bu kez Harun Kolçak ile konuştuk: Atlanta Tarikatı'na İslam ve uzayla ilgili felsefesinden çok etkilenip katıldım. Kurucusu Cenap Başman 'Ben de senin gibi vejetaryenim' diyordu. Ama onu gizli gizli kebap yerken yakaladım

Türkiye gündemine Maron Tarikatı olarak çıkan Atlanta Tarikatı'nın liderliğini eczacı Ö.Cenap Başman yapıyor. Tarikatta uzun yıllar yer alan kriminal psikolog Joseph Erdem'e göre Başman kendisini Tanrı, yanındakileri de rahip olarak görüyor. Başman ve müritleri, hamile karısı Eylem Başman'ı da "Meryem Ana" olarak kabul ediyor, doğacak çocuğun "Hz. İsa" olduğuna inanıyor.

Erdem de Atlanta grubuna girdikten sonra Başman'ın, "Rahiplerim" dediği yönetici gruba kadar yükseldi. Tarikatı gizlice inceleyen ve ayrıldıktan sonra örgütü her fırsatta deşifre eden Erdem, Başman için "Kendini Allah ilan etmiş. Şizofrenin en üst kriterinde" diyor. Erdem, şarkıcı Harun Kolcak'ın tarikat üyeliği için de şunları söylüyor: "Harun Kolçak bu yalanlara kanmış ve toplantılarını İstanbul'da evinde yapacak kadar kandırılmıştı. Her neyse ki o da bu adamın hasta olduğunu anladı... Ama bunu anlaması neredeyse bir yıl sürdü" Atlanta Tarikatı, Prisma gibi ünlü isimleri hedef seçmişti. Bunlardan biri olan Harun Kolçak, Başman'ın islam ve uzay konulu sohbetlerinden öyle etkilendi ki, konserlerine "piramit içinde göz motifli kolye" ile çıktı.

Ancak Kolçak'ın Atlanta macerası kısa sürdü. Başman'ın söz ve davranışlarının birbirini tutmaması Kolcak'ın kafasında soru işareti oluşturdu. Çünkü Başman, Kolçak'a "Senin gibi vejeteryanım" dediği halde gizli gizli kebap yemekteydi!..

Mersin'de kümelenme
Kolçak tarikattan ayrılış öyküsünü şöyle anlattı: "5 yıl önce Cenap Bayman ile tanıştığımda İslam ve dünya hakkındaki görüşlerinin benimle uyuştuğunu farkettim. Atlanta'da daha çok eski Mısır tanrısı Amon-Ra'nın öğretileri anlatılıyordu. Ayrıldıktan sonra bir daha Cenap Başman'ı veya gruptan kimseleri görmedim ama en son Mersin'de odaklandıklarını duydum."

Haberin Devamı