Gazete Vatan Logo

Ve Almanya kapılarını açtı

Bunun için Aylan’ın boğulması mı lazımdı!

Ve Almanya kapılarını açtı

Aylan’ın Bodrum sahiline vuran küçük bedeni, Almanya’yı insafa getirdi. 10 bin Suriyeli, önceki gece yarısı otobüslerle Avusturya’ya götürüldü, oradan trenlere bindirilerek rüyaları olan Almanya’ya ulaştı.

Önceki gün bekletildikleri tren istasyonunda ve konuldukları kamplardan çıkarak Avusturya’ya yürüyen binlerce mülteci için karar bir telefon görüşmesiyle çıktı. Avusturya Başbakanı Werner Faymann, Macaristan’da kendilerini ‘siyasi bir zindanda’ bulan Suriyeli sığınmacıların Avusturya ve Almanya’ya girişine izin verileceğini söyledi. Faymann, Macar meslektaşı Viktor Orban ile yaptığı telefon görüşmesi sonrası bu kararı açıkladı.

100 otobüs hazırlandı

Faymann, kararın, Macaristan-Avusturya sınırındaki dramatik durumun sona erdirilmesi için Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yapılan görüşme sonrası alındığını belirtti. Böylece Macaristan’dan Avusturya’ya doğru yürüyerek sınıra ulaşmaya çalışan sığınmacıların Almanya ve Avusturya’ya girmelerine gece saatlerinde izin çıktı. Karar sonrası Macaristan hükümeti yürüyüşe devam eden mülteciler için 100 otobüs tahsis etti.

Haberin Devamı

‘Bizi kandırmayın!’

Mülteciler, ‘Bizi yine kamplara mı götüreceksiniz? Kandırmıyorsunuz değil mi?’ diyerek önce otobüslere binmeyi reddetti, ancak sonra ikna edildiler ve Avusturya sınırına doğru gece 02:00’de yola çıktılar. Avusturya, Macaristan’dan gelen 4 bin sığınmacıya kapılarını açtı. Sığınmacılar da dün sabah başkent Viyana’ya giriş yaptı. Avusturya polisi sabah saat 11.00 civarında, ‘Şimdiye kadar 4 bin kişi saydık. Bitecekmiş gibi görünmüyor. Sayıları ikiye katlanabilir’ açıklamasını yaptı.

ERDOĞAN AYLAN’IN BABASINI ARADI
‘Keşke o denizlere açılmasaydınız’
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, baba Abdullah Kurdi’yi telefonla arayarak taziyelerini ilettiği öğrenildi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, trajedinin kendisini de derinden üzdüğünü belirterek, “O iki yavru sizin yavrunuz olduğu kadar, bizim de yavrumuzdu. Aynı şekilde hanımefendi de bizim kardeşimizdi” diye konuştu. Merhumlara Allah’tan rahmet dileyen Erdoğan’ın, Kurdi’ye, “Keşke o denizlere açılmasaydınız da sizleri ülkemizde misafir ediyor olsaydık” dediği öğrenildi. Suriye ve Irak’tan Arap, Kürt, Ezidi, Türkmenlerin de aralarında bulduğu yaklaşık 2 milyon sığınmacının Türkiye’de ağırlanmakta olduklarına hatırlatan Erdoğan’ın, Kurdi’nin memleketi olan Kobani’ye insani yardımların devam edeceğini de vurguladığı öğrenildi.
Sonunda yüzleri güldü
Almanya’nın kapıları açmasıyla mülteciler muratlarına erdi. Münih’te trenden inen göçmenlerin yüzleri, yıllar sonra ilk kez böyle güldü...
Sınırdan böyle geçtiler
Binlerce göçmen, Macaristan-Avusturya sınırını gece yarısı geçti.
‘Ülkemize hoş geldiniz’
Avusturya ve Almanya’da göçmenleri polisler şefkatle karşıladı.

Haberin Devamı

Yaşasın Avrupa!
Almanya ve Avusturya’nın göçmenleri kabul edeceğini açıklamasıyla sevinç dalgası yaşandı. Küçük bir çocuk, AB bayrağını böyle salladı.
‘Bir an önce gitsinler’ diye her şeyi yaptı
‘Müslüman mülteci istemiyorum. Hristiyan kökenlerimize zarar verirler. Avrupa’da bir anda azınlık olabiliriz. Mülteciler Türkiye’de kalsın’ diyen Macar Başbakan Viktor Orban, çoğu Suriyeli olan binlerce göçmenin Budapeşte’yi terk etmesi için yarım saatte bir kalkan 400 yolcu kapasiteli tren ve ring sefer yapan 100 çift katlı otobüs tahsis etti.

Haberin Devamı