Gazete Vatan Logo

Van STK referandumda "evet" diyecek

Van Sivil Toplum Konseyinden (Van STK), referandumda anayasa değişikliklerine “evet” diyecekleri açıklandı.

Van STK referandumda "evet" diyecek

Şişli Öğretmen Evinde düzenlenen toplantıda konuşan Van STK Başkanı Özhan Hakan, 16 Nisan’da yapılacak referandumda Van STK bileşenleri olarak cumhurbaşkanlığı sistemine evet diyeceklerini söyledi.

Hakan, "Cumhuriyet tarihinde ve yakın tarihimizde askeri darbeleri yaşamış bir toplum olarak, küresel emperyalistlerin şekillendirmek istedikleri, içinde insan olmayan tüm oyunların bilincinde olarak, yine 15 Temmuz'u iliklerimize kadar hisseden bir yapı olarak, 16 Nisan’da yapılacak referandumda Van Sivil Toplum Konseyi bileşenleri olarak, cumhurbaşkanlığı sistemine 'evet' diyor, halkımızı da referandumda 'evet' demeye davet ediyoruz."

Vatandaşların da "evet" demesi için çalışacaklarını aktaran Hakan, şunları aktardı:

"Bizi, 'evladım sana bir görev veriyorum ama şehit olabilirsin, hakkını helal et' diyen komutanına 'komutanım söz konusu vatansa gerisi teferruattır, hakkım bu vatana helal olsun' diyen Ömer Halisdemir ikna etti. Biz tankların önüne çıkmak yerine ekmek kuyruklarına giren insanlara bakarak 'baba o ekmekler bitmeyecek mi? Sonra ne yapacaklar?' diyerek göğsünü namerdin kurşununa siper ederek 15 yaşında şehit olan Halil İbrahim Yıldırım ikna etti. Bizi vatanını, milletini, namusunu, geleceğini demokrasi ve Cumhuriyet'i koruma adına sinesini, bedenini kahpe ve kalleş mermilere ve toplara siper ederek şehadete yürüyen tüm 15 Temmuz kahramanlarının aziz hatırası ikna etti. Bizi vicdanımız ikna etti. Biz düşündük, tefekkür ettik ve kabul ettik. 'Evet' diyor ve daha güçlü, daha demokratik ve daha müreffeh bir Türkiye'ye inanan herkesi 'evet' demeye davet ediyoruz."

Haberin Devamı

Toplantıya, Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen ve çok sayıda davetli katıldı.