Gazete Vatan Logo

Vali: 'Roketli saldırıya kulak asmayın'

Adana Valisi Cahit Kıraç, Asri Mezarlık'ta, cenazelerin teslimi için bekleyen vatandaşlara, el megafonundan hitap etti

Büyükşehir Belediyesi'nin cenazelerin defin işlemleri için gerekli çalışmaları yaptığını bildiren Vali Kıraç, "Arzu edenler, cenazelerini alabilir, götürebilir. Ancak, sabaha kalmasını isteyenler olursa, cenazeler burada veya bir hastanenin morgunda muhafaza edilecektir. Cenazeler, yakınlarına gösterilerek teşhis edildikten sonra teslimi yapılacak" dedi. Kıraç, bir vatandaşın, "Sayım valim, bize gelen duyumlarda, internet sitelerinde uçağın bir füze tarafından düşürüldüğü söylentileri mevcut. Düşme sebebi nedir?' şeklindeki sorusunu, "Sivil havacılık ekipleri de bu uçakla Irak'a gitti. Teknisyenler var bu uçakta. Gerekli çalışmaları yapıyorlar. Şu an için Ulaştırma Bakanlığı'nın yaptığı açıklama dışında açıklama yapamıyoruz. Teknik ekip, gerekli incelemeyi bitirdikten sonra açıklamayı yapacağız. Roketle bir saldırı yapıldığı söylentilerine kulak asmayın, böyle bir şey yok. Böyle bir şey olsa, biz söylerdik. Bunu saklamanın da bir gereği yok. Aksi bir şey olursa da bunu sizlere açıklayacağız, gizlemeyiz" cevabını verdi. Vali Kıraç, cesetlerden 7'sinin teşhis edildiğini, bu kişilerin cenazelerinin yakınlarına teslim edilebileceğini de söyledi. Cesetleri teşhis edilemeyen kişilerin yakınlarının da DNA testi yapılacağı için sabırlı olmalarını istedi.

Bu arada, bir yetkili de cesetleri teşhis edilen kişilerin Ali Nihat Özbingül, Emrah Özkartal, Nail Karaca, Hamdi Şahin, Bülent Durucan, Özcan Özkan, Sabahattin Kesten olduğunu açıkladı.

Öte yandan, ölenlerden Hataylı Nail Karaca'nın cenazesi de teşhis sonrası yakınlarına teslim edildi. Cenazeyi Adana Numune Hastanesi morguna bırakan Karaca'nın yakınları, cenazelerini yarın sabah teslim alarak memleketleri Hatay'ın Erzin İlçesi'ne götürerek toprağa verecek.

Haberin Devamı