Gazete Vatan Logo

Vakıfbank, Hazine‘ye devrediliyor

Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na göre, Vakıfbank'ın, Vakıflara ait olan yüzde 58'lik hissesinin tamamı, Hazine'ye devredilecek.

Her ihtiyaca uygun kredi burada ! VAKIFTA HİSSE DEVRİ VakıfBank hisselerinden, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün temsil ettiği hisselerden diğer vakıflara ait olanlar hariç, yüzde 58,5'i, Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecek beher hisse değeri üzerinden hesaplanacak bedel karşılığında Hazine'ye devredilecek. Bu kararın Vakıfbank hisselerinin halka arzı için kullanılacağı tahmin ediliyor.

BANKA DA KURABİLECEK

TMSF'nin, devredilen bankaların pasiflerini de kurulacak köprü bankaya ya da mevcut bankalardan birine devretme yetkisi olacak.Banka zararının TMSF tarafından devralınabilmesi için Fon'un o bankada hissedar olması zorunluluğu kaldırılıyor. TMSF, devredilen bankalarla ilgili olarak Kurul tarafından verilecek izne gerek olmaksızın banka kurmaya yetkili olacak. TMSF bünyesindeki bankaların, hak ve varlıklarının katılım bankası kurulması amacıyla kamu sermayeli bankalara veya Türkiye Vakıflar Bankası Kanunu'na göre kurulan bankaya veya bu bankaların kuracağı bağlı ortaklıklara satılması veya bu bankaların doğrudan katılım bankası kurması halinde, kurucu banka ya da kurulacak katılım bankasıyla ilgili muafiyet olabilecek.

Haberin Devamı