Gazete Vatan Logo

Uzaylı PKK’lı!

Silahlı İHA ve insanlı keşif uçaklarının akınları PKK’yı bunalttı. Teröristler termal kameralardan kaçabilmek için alüminyum folyoya sarınmaya başladı.

Uzaylı PKK’lı!

TSK’nın son dönemde terörle mücadelede özellikle SİHA’lar (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve İKU’lar (İnsanlı Keşif Uçağı) ile hava etkinliğini arttırması terör örgütü PKK’ya büyük darbe vurdu. SİHA’lar ve İKU’ların tabiri caizse teröristlerin mağaralardan başını çıkardığı anda tespit edip etkisiz hale getirmesi örgütün kırsal alandaki faaliyetlerini daralttı. Tunceli’de öldürülen teröristlerden birinin cep telefonundan çıkan video kayıtları, gittikçe sıkışan PKK’lı teröristlerin TSK’nın hava araçlarından kurtulabilmek için akla gelmeyecek yöntemler denediğini ortaya çıkardı.

Folyo teröristler

Güvenlik güçlerinin PKK’ya yönelik operasyonlarında, teröristlerin sığınaklarından çıkan metrelerce alüminyum folyonun nedeni kamuoyunda merak ediliyordu. Dün sosyal medyaya düşen görüntüler teröristlerin folyoyu, TSK’nın termal tespitine karşı geliştirmeye çalıştığı taktik olarak kullanmaya başladığını da gözler önüne serdi. Videoda alüminyum folyodan elbiseler giyerek garip bir hale bürünen teröristler, bu şekilde termal tespit cihazlarından kurtulacaklarını zannediyor. Görüntüleri sosyal medyada paylaşan güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, teröristleri bu halleriyle uzaylılara benzetti.

Haberin Devamı

‘Şemsiyeyle kaçamıyorlar’

Emekli Özel Kuvvetler subayı ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, görüntüleri VATAN’a şöyle yorumladı: “Alüminyum folyo yeni bir metot. Daha önceden şemsiye kullanırlardı. Onun öncesinde de ıslak elbise giyerek vücut ısısını fark edilmemesini sağlamaya çalışırlardı. Şemsiye kullandıklarında pusu, baskın ve sabotaj eylemlerini yapamıyorlar. Şemsiye elinde baskın yapmaya çalışan terörist yavaşlıyor ve hareket kabiliyeti kısıtlanıyor. Ayrıca eylemden sonra şemsiyle kaçmak da çok zor. Bunu ergonomik hale getirmeye çalışıyorlar.”
Çok zayiat verdiler
“PKK’nın son dönemde terör Güneydoğu’daki terör faaliyet alanları kısıtlandı. Bunun sebebi de özellikle havadaki İHA’lar, SİHA’lar ve İKU’lar. Terörist bunları gördüğünde kaçıyor. Bu hava araçlarının özellikle gece görüş kabiliyetini termal kameralar oluşturuyor. Termal kameradan ısı kaynağını tespit edildiği anda analiz yapılıyor ve ardından ateş altına alınıyor. Bu PKK’ya çok zayiat verdirdi. Son dönemdeki zayiatlarının büyük kısmı bundan kaynaklandı. Sadece eylem yapmak değil mağaradan başlarını çıkartamıyorlar. Mağaradan çıkar çıkmaz bombaların hedefi oluyorlar. Alüminyum folyoyla vücut ısısını gizlemeye çalışırken, doğada fark edilmemek için üzerlerine kamuflaj giyiyorlar.”

Haberin Devamı