Gazete Vatan Logo

Uzanların çifliği gitti, davası bitmedi

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, kardeşi Hakan Uzan, babaları Kemal Uzan ve yakınları Muzaffer Salih Pilav hakkında, Pamukova'nın Bakacak Köyünde bulunan ve TMSF tarafından el konulan çiftlikleriyle ilgili olarak, "Orman Kanunu'na Muhalefet' suçundan açılan davaya Pamukova Sulh Ceza Mahkemesi'nde devam edildi

Pamukova'da görülen davaya Cem Uzan'ın avukatı Koray Aydın ve Orman Bölge Müdürlüğü Geyve işletme Şefliği'nin avukatı öznur Akın katıldı. Duruşmada Uzanların avukatı, çiftlik yapılan arazinin orman arazisi olmadığını ve zamanında şahıslardan satın alındığını söyledi. Mahkeme ise dosyada ifadeleri eksik olan kişilerin ifadelerinin alınması ve dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Pamukova Cumhuriyet Savcılığı, 2004 yılında Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü'nün Uzanlar hakkında yaptığı suç duyurusu üzerine, çiftliğin orman arazizi üzerine kurulduğu ve kaçak yapılaşma iddiasıyla Cem Uzan, kardeşi Hakan Uzan, babaları Kemal Uzan ve yakınları Muzaffer Salih Pilav hakkında, "6831 sayılı Orman Kanunu'na Muhalefet' suçundan dava açtı. Dava sürerken de TMSF çiftliğe el koydu. Çiftlik, 2005 yılının Temmuz ayında izci kampı yapılması için Milli Eğitim Bakanlığına devredildi.