Gazete Vatan Logo

Usta oyuncu toprağa verildi

Türk tiyatrosunun usta oyuncusu Gazanfer Özcan bugün son yolculuğuna uğurlanıyor

Önceki gün vefatıyla tüm Türkiye’yi yasa boğan ve bugün sonsuza uğurlayacağımız Türk tiyatrosunun usta oyuncusu Gazanfer Özcan bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

Usta oyuncu için tüm sevdikleri Haldun Taner sahnesinde tören düzenledi. Törende İstanbul Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Orhan Alkaya'nın konuşmasıyla başladı.



Alkaya "Bu küçük sahnelerde coşkuları da paylaştık, hüzünleri de" diyerek başladığı konuşmasında, Cemal Süreya'nın "Her ölüm erken ölümdür" dizelerine gönderme yaparak: "Söyleyecek çok şey var, susuyorum. Çünkü Özcan'ın hayat hikayesini, tiyatro hikayesini bilen herkes bu ülkede sanatçının yaşadığı acıyı bilir" dedi.

Daha sonra da kürsüye bir dönem İstanbul Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmenliği görevini yapan Gencay Gürün geldi.

Aktör Erol Keskin de Özcan ile ilkokul yıllarından beri birlikte olduklarını söyleyerek şöyle konuştu:" İkimizin arasındaki mesele sadece oyunculuk değil. Birincisi ikimiz de aynı yaştayız ikincisi ilk dostluğumuz ilkokul çocuğuyken başladı. İlkokulda beraberdik ondan sonra da hep beraber olduk bundan sonra da beraber olacağız. Söyleyeceklerim bu kadar" dedi.


EŞİNİN MESAJI GÖZYAŞLARINA BOĞDU

Gazanfer Özcan'ın eşi Gönül Ülkü'nün mesajı ise herkesi gözyaşlarına boğdu. Bir aile dostlarının kızı tarafından okunan mesajda Ülkü'nün eşine 'Gazan'ım' diye hitap etmesi dikkat çekti.


USTA SANATÇI DEFENEDİLDİ

Törene, Özcan’ın yakınları ve çalışma arkadaşlarının yanı sıra, Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Muammer Güler, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da çelenk gönderdi.

Özcan’ın cenazesi, burada öğleyin kılınan namazının ardından alkışlar eşliğinde cenaze arabasına konuldu. Ardından Özcan’ın naaşı gözyaşlarıyla, Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

Haberin Devamı