Gazete Vatan Logo

Unutkanlar kulübü

Alanya’da otomobil almak için bankadan kredi çeken Uslu çifti, bankta oturup alacakları aracın gelmesini bekledi. Araba geldi, bindiler ancak para dolu çantayı bankta bıraktılar. Aydın’da da araba almak için çektiği 29 bin lirayı otobüste unutan Ali Gençoğlu, Uslu çifti kadar şansız değildi. Unuttuğu para dolu poşeti şoför bulup getirdi

Unutkanlar kulübü

Karı-koca 56 bin lirayı bankta bıraktı

Alanya’da bir okulda rehber öğretmen olarak görev yapan Rumeysa Uslu (31) ve akademisyen eşi Bora Uslu, otomobil almak için kredi olarak bankadan çektikleri 56 bin liranın bulunduğu çantayı, parkta oturdukları bankta unuttu.

Olayı anlatan Rumeysa Uslu, “Eşimle internetten beğendiğimiz otomobili satın almak için otobüsle Alanya’dan Antalya’ya geldik. Otomobili bize gösterecek olan arkadaşımızı da Muratpaşa ilçesi Meltem Mahallesi Megapol Sineması önündeki belediye bankına oturarak beklemeye başladık. Bir süre sonra arkadaşımız bizi otomobiliyle almaya geldi. Eşimle araca binip Portakal Çiçeği Bulvarı’na doğru hareket ettik. Arabadan inerken çantanın yanımda olmadığını fark ettim. Şokun ardından hemen bankın olduğu yere döndük. Ancak çanta yoktu. Hemen Bahçelievler Polis Merkezi’ne giderek şikâyetçi olduk. Polis bize işlek bir cadde olduğunu ve Mobese, güvenlik ve araç kameralarını inceleyeceklerini söyledi. Ben psikoloğum ve parayı alanın psikolojisini anlayabiliyorum. Parayı getirirse kendisinden şikâyetçi olmayacağız” dedi. Kaybolan paranın bulunması için arkadaşlarının yardımıyla afiş hazırlandığını ve paranın kaybolduğu bankın çevresine astığını aktaran Uslu, “Para banka kredisiydi. Bulan kişinin vicdanı varsa paramızı geri getirir. Getirirse ödül vereceğim. Ancak parayı polis bulursa hukuksal haklarımın tamamını kullanacağım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kamera görüntülerinde paranın konulduğu siyah renkli bez çanta ve çantayı alan kişinin eşkâli belirlenmeye çalışılıyor.

Şansı yaver gitti

Aydın’ın Efeler ilçesinde Ali Gençoğlu (64), otomobil almak için bankadan çektiği 29 bin 390 TL’yi halk otobüsünde unuttu. Parayı bulan otobüs şoförü, Gençoğlu’na teslim etti. Efeler’de yaşayan Ali Gençoğlu, otomobil almak için bankadan 29 bin 390 lira kredi çekti. Parayı bir poşete koyan Gençoğlu, markete uğrayıp bir koli yumurta ve bir miktar peynir aldı. Elinde poşetleriyle şehir içi otobüse binip evinin yolunu tuttu. Ali Gençoğlu, evine en yakın durakta indi. Eve doğru yürürken paraları koyduğu poşetin olmadığını fark eden Gençoğlu, soluğu alışveriş yaptığı markette aldı. Gençoğlu, parayı orada bulamadı. Polisi arayıp bindiği otobüsü tarif etti. Gençoğlu’nun telaşı uzun sürmedi. Parayı şoför Ufuk Türkeş’in bulduğunu öğrenen polis, Ali Gençoğlu’nu otobüs hareket merkezine yönlendirdi. Gençoğlu, parasını teslim aldı. Otobüsün güvenlik kamerasını inceleyip poşeti unutan yolcuyu teşhis ettiğini belirten Ufuk Türkeş, “Parayı bulduktan sonra vicdanımın sesini dinleyerek, hareket merkezindeki görevli arkadaşımıza parayı teslim ettim. Sahibi de bulunmuş. Bir hayli memnunum” dedi.

Haberin Devamı