Gazete Vatan Logo

Ünlülerin şaşırtıcı uyuşturucu trafiği!

Ünlü oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca ile şarkıcı Cenk Eren hakkında ‘uyuşturucu temin etmek’ suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İStanbul Terörle Mücadele Savcılığı’nda görevli Savcı Abdullah Mirza Coşkun tarafından hazırlanan 149 sayfalık iddianamede 4’ü tutuklu 34 şüpheli bulunuyor. İddianamede Çağatay Ulusoy 33 numaralı, Gizem Karaca ise 34 numaralı şüpheli olarak yer aldı.Uyuşturucu çetesinin liderinin Şeref Deniz olduğu belirtilen iddianamede, asıl adı Yüksel Venedik olan Cenk Eren’in, sanıklardan Tolga Disanlı, Alp Parlar ve Cengiz Esmer’den temin ettiği kokaini kullandığı vurgulandı.

‘Çeteyle bağı yok ama...’

Cenk Eren’in soruşturulan suç örgütleriyle bir bağı olmadığı, ancak alınan biyolojik örneklerinden kokain kullandığının anlaşıldığı iddianamede yer aldı. İddianamede şüphelilerden Tolga Disanlı’nın ifadesinde bir süre Cenk Eren’in evinde kaldığını, devamlı olarak birlikte esrar ve kokain kullandıklarını, belirttiği de kaydedildi. iddianamede Tolga Disanlı ile Cenk Eren’in birbirlerine uyuşturucu esrar ve uyarıcı kokain sağladıkları anlatıldı. İddianamede Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Yusuf Hasan Akgün ve Ayşe Selin Boronkay ile Şarkıcı Cenk Eren hakkında “uyuşturucu temin etmek’ suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Şüpheliler İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Facebook’ta kokain trafiği

İDDİANAMEDE şüpheli Ayşe Selin Borankay’ın, Nuri Kösem’den Cengiz Esmer’in telefon numarasını aldıktan sonra kokain temin etmek için Cengiz Esmer isimli şahsı aradığı belirtildi. Esmer’in kokaini Çağatay Ulusoy’a vermek üzere temin ettiği, aynı zamanda kendisinin de esrar ve kokain maddesi kullandığı bilgisi iddianamede yer aldı. İddianamede Esmer‘in Mehmet Çakır’a da kokain temin ettiği, ikilinin Whatsapp, BBM ve Facebook üzerinden haberleştiği belirtildi.

‘Gizem’de bulabilirsin’

İDDİANAMEDE Gizim karaca ile ilgiliyse şu iddialar yer aldı: “Çağatay Ulusoy, Adını Feriha Koydum Emirin Yolu dizisinin dublaj çekimleri için Yusuf Hasan Akgün’ün evine giden Gizem Karaca’dan, Yusuf Hasan Akgün’den esrar maddesi alıp getirmesini istedi. Niyazi Canbaz’ın evinde birlikte esrar maddesi kullandıkları Can Yurtsevdi de Çağatay Ulusoy’dan esrar maddesi istedi. Çağatay Uulusoy da Can Yurtsevdi’ye Gizem Karaca’da esrar bulabileceğini söyledi.

Amsterdam otu içiyorlardı

Çağatay Ulusoy’un, Onur Tezer isimli şahıstan esrar maddesi temin ettiği, belirtilen iddianamede şöyle denildi: “Bu esrarı Hüseyin Orçun Benli’nin evine götürerek burada içtiler. Nancy İprekoğlu isimli şahıstan da Amsterdam otu olarak tabir ettikleri maddeyi temin ederek kendi evinde beraber içtiler. Ergun Taş isimli şahıstan esrar maddesi temin eden Ulusoy bunları bazen kendi evinde bazen de Gizem Karaca’nın evinde beraber onunla birlikte kullandı.”

Haberin Devamı