Gazete Vatan Logo

Ünlülere özel Facebook!

Sadece onlar kullanacak

Twitter'daki 'bildirimler'e benzer bir özellik şimdi Facebook'ta sadece ünlü isimlerin kullanımına sunuluyor.

Mentions uygulaması ile ünlü isimler, kendilerinden bahsedilince haberdar olacak! Facebook, dünyanın en yaygın sosyal ağını kullanan ünlülere özel olarak bir uygulama üretti: Mentions. Bu uygulama, ünlülerin kendi isimlerinden bahsedilen Facebook durum güncellemelerini görmesini kolaylaştırıyor. Ayrıca ünlü isimlerin, sohbetlere dahil olmasını da sağlıyor. Uygulamanın bir diğer özelliği de, ünlülerin sıkça başvurduğu PR çalışmalarından biri olan ve Q&A olarak adlandırılan 'soru-cevap' seanslarını tek tuş ile başlatmayı sağlaması.

Mentions uygulamasını şu anda sadece 'onaylanmış hesap' (verified account) sahibi ünlüler kullanabiliyor. Facebook'un yayınlandığı rakamlara göre; 'tanınmış kişi' (public figüre) hesaplarına 800 milyon kişi bağlı ve bu sayfalarda her hafta 1 milyardan fazla etkileşim gerçekleşiyor.

Mashable'ın haberine göre; aralarında Mariah Carey, Whoopi Goldberg, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, Arianna Huffington, Bill Nye ve Alex Morgan gibi Amerikalı ünlüler bu uygulamayı kullanmaya çok önceden sessizce başlamıştı. Apple'ın mobil işletim sistemi iOS için tasarlanan uygulama şimdilik sadece ABD'de kullanıma açıldı.

Haberin Devamı