Gazete Vatan Logo

Üniversitelere kayıt için yarın son

Üniversitelere kayıt hakkı kazanan adayların, kazandıkları programlar için kayıt yaptırabilmekleri için yarın son gün olarak belirlendi. Bildirilen süre içinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar haklarını kaybediyor.

Kayıt için adayların bizzat üniversiteye başvurması gerekiyor. Postayla kayıt yapılmıyor. Üniversiteler, gerektiğinde kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebiliyor.

YÖK tarafından üniversite rektörlüklerine gönderilen Üniversite kayıtları konulu genelgede, kayıtlar sırasında öğrencilerden yükseköğretim kurumları tarafından Nüfus cüzdanı ve İkamet belgesi yerine sadece vatandaşlık Numarası bilgisi isteniyor. Kayıt yaptıracak Öğrencilerden Öğrenim katkı bedeli dışında her ne ad altında olursa olsun hiçbir ücret talep edilmemesi YÖK tarafından karar altına alınmış bulunuyor.

-AÇIK BULUNAN KONTENJANLAR-
Öte yandan, üniversitelere kayıtların tamamlanmasının ardından, merkezi yerleştirmede boş kalan kontenjanlar ile kayıtlar sonucunda boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak. Üniversiteler kayıtlardan sonra boş kalan kontenjanları ÖSYM'ye bildirecek. Buna göre, ek yerleştirme başvuru tarihleri ise ÖSYM tarafından duyurulacak. ÖSS merkezi yerleştirme sonucuna göre üniversitelerde lisans programlarında 26 bin 643, ön lisans programlarında 61 bin 959 kontenjan boş kaldı.

Haberin Devamı