Gazete Vatan Logo

Umutcan’ın canını komşunun taşı aldı!

İzmir’de, 4 yaşındaki Umutcan Korkmaz, komşularının taş duvarına tırmanırken yuvarlandı, duvardaki taş üzerine düştü. İç kanamadan öldü.

Umutcan’ın canını komşunun taşı aldı!

İzmir’in Bayraklı ilçesinde geçen 21 Ekim’de, meydana gelen olayda, 4 yaşındaki Umutcan Korkmaz, annesinden istediği tatlıyı yedikten oynamak için sokağa çıktı. Bu sırada yan komşularının bahçesindeki köpeğin havlaması üzerine, merak edip bakmak için taş duvara tırmandı. Köpeğin kendisini fark edip üzerine doğru yönelmesi üzerine ürküp panikleyen Umutcan, duvardan yuvarlandı.

Betonla, sabitlenmemiş ve üst üstte konularak örülmüş olan duvardaki taş da, Umutcan’ın üzerine düştü. Sokakta vatandaşların üzerindeki taşı almasının ardından yerden kalkıp evlerinin yanındaki duvar dibine oturan Umutcan, kısa süre sonra “baba” diye bağırıp bayıldı. Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Umutcan’ın, iç kanama geçirdiği belirlenince ameliyata alındı. Yaklaşık 4 saat süren ameliyattan çıkan Umutcan, bir saat yoğun bakım ünitesinde kaldıktan sonra yaşamını yitirdi.

Komşuyu uyarmışlardı

Umutcan, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Sokak sakinlerinin defalarca kaldırılması için sahibini uyardıklarını, ancak bir sonuç alamadıklarını belirttiği duvarı, bu kez belediye ekipleri kepçelerle kaldırdı.

Haberin Devamı

Oğlunun hayatını kaybettiği yerde eşiyle açıklama yapan Nazım Korkmaz, “Komşumuzu duvar konusunda çok uyardık, ama bizi hiç dinlemedi. İlla benim oğlum öldü, bir can gitti ondan sonra duvar kaldırıldı. Ama ben peşlerini bırakmayacağım. Hukuki olarak elimden ne geliyorsa yapacağım” dedi. Bu sırada yaşadığı daha acıya daha fazla dayanamayan anne Çiğdem Korkmaz, baygınlık geçirdi. Acılı anne kucakta eve götürülerek müdahalesi yapıldı.