Gazete Vatan Logo

Ucuz modeliyle hedefini yükseltti

Ucuz Aston Martin modeliyle satış hedefini 50’ye yükseltti

Borusan Otomotiv, Aston Martin’in satışına Aralık’ta başlıyor. Şirket, şimdiden 6 adet sipariş aldı. Borusan Otomotiv İcra Kurulu Üyesi Eşref Biryıldız, “Yılda 30 adetlik satış hedefliyoruz. Markanın yeni mini modeli Cygnet’le bu rakam 50’nin üzerine çıkar” dedi

BMW, Range Rover ve MINI’nin distribütörü Borusan Otomotiv, yeni markası Aston Martin’i Türkiye’ye daha getirmeden yoğun ilgiyle karşılaştı. Türkler, 350-400 bin dolar değerindeki otomobillere adeta sipariş yağdırdı. Borusan Otomotiv, Aston Martin’den şimdiden 6 adet sipariş almayı başardı.

Borusan Otomotiv İcra Kurulu Üyesi Eşref Biryıldız, Aston Martin’i Ekim ayında düzenlenecek İstanbul Autoshow Fuarı’nda ilk kez sergileyeceklerini, Aralık’da ise resmi satışına başlayacaklarını söyledi. Biryıldız, Aston Martin’in BMW’den ayrı bir showroom’a sahip olacağını belirterek, “Süper lüks markaya yakışan bir shoowroom olacak. Yer için hâlâ araştırıyoruz. Boğaz kıyısında bir yer bulduk ancak daha sonra vazgeçtik. Aralık’ta shoowroomu açıp, Aston Martin’in satışına start vereceğiz” dedi.

Aston Martin’in distribütörlüğünü üstlendiklerinden bu yana müşterilerden yoğun ilgi gördüklerini ifade eden Biryıldız, şimdiden 5-6 adet sipariş aldıklarını kaydetti. Eşref Biryıldız, Aston Martin markasıyla ilgili hedeflerini şöyle aktardı:

“Aston Martin çok niş bir otomobil. Türkiye’de de süper lüks araçlara ilgi yoğun. Lükslerin satışı ekonomik krizlerden bile etkilenmiyor. Hedefimiz yılda 25-30 adetlik satış rakamına ulaşmak. En büyük beklentimiz ise Aston Martin’in ilk kez Cenevre Motor Show’da tanıttığı ve yakın zamanda üretmeye başlayacağı Cygnet. Bu minik şehiriçi otomobille satışlarımız 50 adedi geçer. Toyota IQ gibi 3 silindirli 1.3 litrelik motora sahip Cygnet, 4 kişilik bir araç. Cygnet’in iç mekanında kullanılan malzeme kalitesinin, markanın spor modellerinde kullandıklarından hiç bir farkı yok. Fiyatı henüz belli değil. ancak tüm Avrupa Cygnet’i bekliyor.”

Borusan Otomotiv İcra Kurulu Üyesi Biryıldız, Cygnet’in fiyatının henüz belirlenmediğini belirtse de, Avrupa’daki otomotiv kulislerinde 24 bin euroluk bir fiyat telaffuz ediliyor. Aston Martin Cygnet’in 2011 yılında yollara çıkması bekleniyor.

Haberin Devamı