Gazete Vatan Logo

Ucuz 4x4 rekabeti kızıştı

Cip satışlarının yüzde 95'ini oluşturan küçük SUV pazarı şirketlerin iştahını kabarttı. Satışlar 23 bin adede ulaşınca, yeni model rekabeti arttı. Son olarak Chevrolet, Captiva modelini Ekim'de getirme kararı aldı

Ucuz dört çekerli araçlardaki rekabet kızışıyor. Son iki yıl içinde yüzde 5.3'Lük pazar payına ve 15 bin adetten yaklaşık 23 binlik satIş rakamına ulaşan küçük SUV (Spor Kullanım Amaçlı) sınıfından daha fazla pay almak isteyen şirketler yeni modeller çıkartmaya devam ediyor. 65 bin üe 80 bin YTL fiyat aralığındaki ciplerin arasına şimdi de Chevrolet'nin Captiva modeli ekleniyor.

General Motors'un Daewoo'yu aldıktan sonra tasarladığı ilk arazi aracı Captiva, Ekim'de Türkiye pazarına girecek. 4x4'ün fiyatının rakipleri Kia Sorento, Honda CR-V Hyundai Santa Fe, Suzuki Grand Vitara seviyesinde olması bekleniyor. Chevrolet Türkiye'nin satış hedefi ise ilk yıl 500 adet.

Dizel motoru var
Chevrolet, Avrupa' daki ürün atağını Captiva ile devam ettiriyor. Captiva, Chevrolet'nin Avrupa serisindeki ilk kompakt SUV olup aynı zamanda ilk dizel araç özelliğini taşıyor. Chevrolet'nin papyon amblemi, saydam camlı büyük farlar, bal peteği stilindeki hava girişleri ve ön çamurluktaki hava giriş delikleri ve tampona entegre edilmiş yuvarlak sis lambaları ilk bakışta göze çarpan özellikler. Araçta, 150 beygir güç ve 320 Nm tork üreten dizel motor kullanıldı. Captiva, 100 km'de 7.4 litre yakıt tüketiyor. Aracın maksimum hızı ise 180 km/s. Hidrolik Fren Yardımı, İniş Kontrol Sistemi ve Yuvarlanmaya Karşı Aktif Koruma, üç noktalı emniyet kemerleri, altı adet hava yastığı ve Isofix bağlantı noktası Captiva'daki aktif ve pasif güvenlik donanımlarından birkaçı.

Aracın standart özellikleri arasında elektrikli camlar, MP3/CD çalar, dört kollu deri direksiyon, 17 inç alüminyum jantlar, yükseklik ayarlı direksiyon kolonu, ön konsol kol dayama ile sis farları yer alıyor. Captiva'da isteğe bağlı olarak 7 kişilik koltuk sistemi de sunuluyor.

Haberin Devamı