Gazete Vatan Logo

Uçaksavar istiyorlar

Rus, İran ve Suriye ordusunun saldırısı altındaki Türkmenlerin Meclis Başkanı Mustafa VATAN’a konuştu: Uçaksavar olmadan onlarla asla başa çıkamayız. Durum çok kritik.

Uçaksavar istiyorlar



Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, uçaksavar olmadan, rejim güçlerine destek için hava taarruzu yapan Rus uçaklarıyla baş etmenin zor olduğunu söyledi. Esad güçlerinin Kızıldağ’ı ele geçirmesinden sonra Türkiye sınırı yakınındaki Yamadı bölgesinin de top atışlarının menziline girdiğini belirten Mustafa, Keberli ve Göğdağ’a top atışı yapıldığını anlattı: “Vatanımızı bırakacak değiliz. Bize uçaksavar gönderin. Birliklerimiz son neferine kadar savaşmada kararlı. Türkiye-Suriye sınırında güvenli bölge kurulması da bizim için hayati önemde. Bölge oluşturulmazsa Türkmenler biter. Bayırbucak’ı kurtarsak da Halep’in kuzeyinde güvenli bölge oluşturulmak zorunda.”

‘Kürtler de saldırıyor’

Bayır-Bucak Türkmen Dağı Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Ali Öztürk, Türkmenlerin Suriye’de önemli bir mücadele verdiğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Türkmen bölgesi son zamanların en yoğun saldırı altında. Rejim güçleri, Rusya ve İran’ın ardından son olarak dağın kuzey ile doğu bölümünün arasında bulunan Kürt unsurları da Türkmenlere saldırıyor. Buradaki temel amaç Türkmen dağının hakimiyetini ele geçirerek Türkiye sınırına kadar olan hattın gözetimini sağlamak. Halep’in kuzeyinde oluşturulmak istenen güvenli bölge planını bozmak.”

Haberin Devamı