Gazete Vatan Logo

Uçağı kaçırmamı Atatürk emretti

Günde 5-6 içimlik esrarla birlikte alkol aldığı saptanan Mehmet Gökşingöl, uçağı kaçırmasına kılıf buldu: Rüyamda gördüm. Atatürk bana uçağın düşeceğini söylüyordu

Diyarbakır- İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait uçağı 178 yolcusu ve 7 mürettebatla kaçıran Mehmet Gökşingöl tutarsız ifadeler verdi. Gökşingöl, “10 günden beri rüya görüyordum. Atatürk bana bu uçağın düşeceğini söyledi. Ben de düşmemesi için pilottan uçağın rotasını değiştirmesini istedim” dedi.

Hava korsanı Mehmet Gökşingöl’ün ilk ifadesi şöyle: “Bu uçağı kaçırmam gerekiyordu. Çünkü Diyarbakır’dan havalanıp İstanbul’a gidecek olan bu uçağın düşeceği yönünde sık sık rüya görmeye başladım. Bana uçağın düşeceğini Atatürk söyledi. Atatürk’ü rüyamda gördüğümde bana İstanbul’a gidecek olan uçağın düşeceğini, bu nedenle bu uçağın İstanbul’a inmesine engel olmamı emretti. Ben de bu kadar insanın öleceği endişesiyle pilota durumu anlattım ve İstanbul’a iniş yapmaması için üzerimde bomba düzeneği olduğunu söyledim. Sonra uçağın rotasını Tahran’a çevirmesini söyledim. Benim başka bir amacım yok. Herhangi bir örgüt ile de bağlantım yoktur.”

Psikiyatrisi araştırılıyor
Mehmet Gökşingöl, bu ifadeler üzerine psikolojik travma yaşayıp yaşamadığı ve psikiyatrik durumunun araştırılması için Adli Tıp’a sevk edilecek. Hava korsanının günde 5-6 içimlik esrar aldığı ve esrarla birlikte alkol de içtiği saptandı. Hava korsanının uçak kaçırmadan önce de yine esrar içtiğini söyledi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan Gökşingöl’e barolar CMK uygulamalarını protesto ettiği için avukat gönderilmedi. Gökşingöl’ün kendisinin bir avukata vekalet vermemesi halinde ifadeleri geçersiz sayılacak.

Her yolcu için birer yıl hapis
Hava korsanı Mehmet Gökşingöl, Türk Ceza Yasası’nın 223/3 maddesi uyarınca ’cebir ve tehdit kullanarak bir ulaşım aracını gitmekte olduğu yerden başka bir yere götürmek’ suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıkacak. Gökşingöl hakkında mağdur ettiği her yolcu için de 1’er yıl hapis istenecek.

PKK ADINA PARA TOPLAMIŞ

Suç kaydı kabarık çıktı
* Hava korsanı 1994 yılında terörör örgütü PKK’nın sözde siyasi cephe kanadı olan ERNK adına esnaftan ‘vergilendirme’ adı altında zorla para toplamaktan yargılandı, delil yetersizliğinden beraat etti.

* 2000 yılında çete liderliğini Fazıl Mutlu’nun yaptığı Diyarbakırlılar Grubu ile ilişkisi nedeniyle yakalama kararı çıkartılmış.

* 2004 yılında İstanbul Emniyeti uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla hakkında işlem yapılmış. Yine aynı yıl uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla bu kez Ankara Emniyeti’nde hakkında işlem yapıldı.

* Değişik dönemlerde 3 kez adam yaralama suçundan hakkında işlem yapıldı.

* 3 kez ruhsatsız silah bulundurmak suçundan hakkında işlem yapıldı.

* 2006 yılından beri Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yakalanması için çalışma yapılıyor. Arama kararının gerekçesinde uyuşturucu kaçakçılığı gösterildi.

AYASOFYA’YI BASTIĞINDA ŞÖYLE DEMİŞTİ

Pisliğin tekiyim
Danimarka’da karikatür krizinin patlak verdiği günlerde, elinde bomba süsü verilmiş bir poşetle Ayasofya Müzesi’nde boy göstermiş bir meczuptu... Cuma namazının ardından soluğu burada almış, namaz kılmaya çalışmıştı. Eylemden sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Mehmet Gökşingöl, önceki gün uçak kaçırdığı haberleriyle adını yeniden duyurdu. Uyuşturucu ve alkol alıp uçağı kaçırdığı anlaşılan Mehmet Gökşingöl’ün üzerinden çıkan Kuran ise şaşırtıcıydı. Gökşingöl, bu çelişkili ruh haliyle başka bir meczuba; Danıştay’a kanlı baskın düzenleyen Alparslan Arslan’a benzerliğiyle dikkat çekti. Gökşingöl; Şubat 2006’daki Ayasofya eyleminin ardından VATAN’a verdiği röportajda ise bakın kendi kendini nasıl anlatıyordu. İşte ’son korsanımızın’ o görüşmeden geriye kalan ’deli saçma’ları:

* Karikatürleri gördükten sonra ben de bir Müslüman olarak bir şey yapmam gerektiğini düşündüm. Dinime de, yaşamıma da uygun insanlara zarar vermeyecek bir şekilde yapılabilecek bir eylem düşündüm. Ayasofya Danimarkalılar için de önemli bir mekandı. Bir caminin kapatılıp müze yapılmasını da içime sindiremiyordum. Kimseye zarar vermemem lazımdı. Kötü bir niyetim yoktu. Sadece namaz kılmaya gittim.

* Daha önce adam yaralamadan polise mukavemete kadar birçok olaya karıştım. Her türlü pisliğe battım çıktım. Bilerek battım çıktım. Cenab-ı Allah beni batırdı çıkardı. Her türlü pisliği bilirim. Dönme değilim. Özümde iman var.

* Ayasofya’da yine eylem yapacağım. Ama yalnız olmayacam. Belki 70 belki 700 kişiyle birlikte Ayasofya’da namaz kıldıktan sonra bisikletle Mekke ve Medine’ye gideceğim.

* Herkese bir lafım olacak. Tek başıma Mekke’ye gideceğim. Hepinizi şikayet etmeye. Ya Resul Allah, Müslümanım diyorlar pezevenklik yapıyorlar, Müslümanım diyorlar hırsızlık yapıyorlar. Bu nasıl Müslümanlık?

Mürettebat soğukkanlıydı kaçırıldığımızı anlamadık
KAÇIRILAN Pegasus Havayolları’na ait uçağın yolcuları, İstanbul’da yakınlarına kavuştu. Yolculardan Nihat Sanır, uçağın ön tarafında oturduğunu belirterek, uçak havalandıktan 20 dakika sonra pilotun, ön tuvaletin kullanılmaması, arka tuvaletin kullanılması yönünde anonsta bulunduğunu anlattı. Sanır, “Sonradan hava korsanı olduğunu öğrendiğimiz kişi, hostesle konuştu. Çok soğukkanlıydı. Mürettebat da soğukkanlı olduğu için hiçbir şey sezilmiyordu. Kısacası özel harekat timleri uçağa girene kadar her şey iyiydi” dedi.

14 yaşında kızı var
MEHMET Gökşingöl’ün Diyarbakır’daki ağabeyi Muhsin Gökşingöl, kardeşinin 12 yıl önce eşinden ayrıldığını ve 14 yaşında bir kızı olduğunu, eski eşi ile kızının Ankara’da yaşadığını söyledi. Kardeşinin inşaaat işleriyle uğraştığını ve son 2 yıldır bunalımda olduğunu öne süren Muhsin Gökşingöl, “En son gördüğümde bana akşam uçağıyla İstanbul’a gideceğini söyledi. Hatta cebindeki sigara paketinden bir tane alıp yaktıktan sonra, bırakacağını belirterek paketi bana verdi. Televizyonda uçak kaçırıldığını öğrenince çok şaşırdım. Sonra kardeşimin adını öğrendim. Kardeşim böyle bir şey yapacak biri değildi. Son iki yıldır bunalımdaydı” dedi.

Haberin Devamı