Gazete Vatan Logo

Twitter artık Türkçe!

Dünyanın en popüler sosyal ağlarından biri olan Twitter Türkçe sürümüyle hizmet vermeye başladı

Dünyanın en popüler sosyal ağ sitesinin blog'undan duyuruldu: Twitter'ın yayın dilleri arasında Türkçe ve Rusça da eklendi

200 milyonu aşan üye sayısıyla dünyanın en popüler sosyal ağlarından biri haline gelen Twitter Türkçe sürümüyle hizmet vermeye başladı. Sitenin blogunda yapılan duyuruyla yayın yapılan diller arasına Rusça ve Türkçe’nin de eklendiği belirtildi. Seçeneklerdeki ilgili menü aracılığıyla değiştirilebilen dil tercihi kayıt aşamasından e-postalara kadar hizmetin Türkçe kullanılabilmesini sağlıyor.

4 milyon Türk kullanıcı

Aynen Facebook’ta olduğu gibi tamamen gönüllü Twitter kullanıcıları tarafından gerçekleştirilen tercümede tweet, retweet gibi terimler yerelleştirilmeyerek aynen korundu. Resmi blogda Rusya’dan tavsiye edilen kullanıcılar arasında Başkan Dmitri Medvedev; Türkiye’dense karikatürist Erdil Yaşaroğlu, gazeteci Ezgi Başaran, televizyoncu Mehmet Ali Birand ve şarkıcı Sertab Erener ile Nil Karaibrahimgil yer aldı (goo.gl/myk1r).

Diğer yandan ComScore firması tarafından yayımlanan araştırma sonuçlarına göre toplam kullanıcılara erişim yüzdesi açısından Twitter özelinde Türkiye sekizinci sırada yer alıyor. İlk sırayı yüzde 26.8 ile Hollanda’nın aldığı listede Türkiye yüzde 16.6’lık erişime sahip. Araştırmada baz alınan 15 yaş ve üstü kullanıcıları yine ComScore verileriyle karşılaştırdığımızda Twitter’da yaklaşık 4 milyon Türk kullanıcı olduğu sonucu çıkıyor. Twitter takibi yapan Twitturk.com sitesine göre de 360 binden fazla Türk kullanıcı mevcut.

Haberin Devamı