Gazete Vatan Logo

Tutuklandı! 24 kişinin adını verdi

MİT tarafından Suriye’nin Lazkiye kentinde yakalanıp, Türkiye’ye getirilen, Reyhanlı’daki bombalı saldırıda failleri yönlendiren ve Suriye istihbaratıyla irtibatı sağlayan terörist Yusuf Nazik (34), emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Nazik çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Tutuklandı! 24 kişinin adını verdi

Zırhlı araçla adliyeye getirilen Nazik, koşarak adliye binasına götürüldü.

31 sayfa ifade

Yusuf Nazik’in sorgusunda 31 sayfa ifade verdiği ve 24 ismi fotoğraflardan teşhis ettiği, bu kişilerden 14’ünün saldırıyla alakalı kişiler olduğu öğrenildi. Bu isimlerin yarısının terör örgütü THKP-C Acilciler grubu üyesi olduğunu belirtti. Başsavcılığın Nazik’in ifadesinin ardından bu 24 isim için yakalama emri çıkarması bekleniyor.

İtirafçı olmak istiyor

Zırhlı araçla adliyeye getirilen Nazik, koşarak bina içine sokuldu. Nazik ifadesinde “Yapmış olduğum tüm eylemlerden ve vermiş olduğum tüm talimatlardan dolayı pişmanım. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istiyorum. Bombalı eylemin planlamasında ve hazırlıklarında yer aldım, ama patlamanın Türkiye’de olacağını bilmiyordum” dedi. Ayrıca Nazik, Reyhanlı saldırısı davasında ağırlaştırılmış müebbet alan Nasır Eskiocak’la ortak hareket ettiğini söyledi.