Gazete Vatan Logo

Tuttuğu kiralık katili öldürmek için iki kiralık katil daha tuttu!

Hasmını öldürmesi için tuttuğu kiralık katil ile anlaşmazlığa düşüp, iki kiralık katil tutarak öldürttüğü öne sürülen O.Y. gözaltına alındı. O.Y’nin kiraladığı öne sürülen 2 kişi yakalandı.

Tuttuğu kiralık katili öldürmek için iki kiralık katil daha tuttu!

İstanbul Kağıthane’de 21 Ekim 2015’te meydana gelen olayda Murat A. isimli bir kişi vurularak ağır yaralandı. Murat A. kaldırıldığı hastanede kendisini O.Y. (42) adlı kişinin vurdurttuğunu söyledikten sonra yaşamını yitirdi. Adı geçen kişinin peşine düşen polis, O.Y’yi önceki gün yakaladı. Polis ayrıca olaya karıştığı iddia edilen A.Y. (43) ve U.T.’yi(27)gözaltına aldı. O.Y’nin öldürülen Murat A.’yı, babasının ölümünden sorumlu tuttuğu Ali D’yi öldürmesi için 2002 yılında parayla kiraladığı öne sürüldü. Murat A.’nın, Ali D.’ye 21 Şubat 2002’de Yeşilköy’de bir otelin önünde silahlı saldırı düzenlediği tespit edildi. Ancak Ali D.’nin ölmemesi üzerine bu kez O.Y. ve Murat A.’nın arasında husumet oluştuğu, sonrasında O.Y.’nin 2013 yılında ayaklarından vurulduğu öğrenildi.

Yeni kiralık katiller

Bu olayın ardından O.Y.’nin Murat A.’dan kurtulmak için iki kiralık katil daha tuttuğu, olay günü 3 kişinin otomobilin içinden Murat A.’ya ateş ettikleri öne sürüldü. Poliste yapılan sorgularında suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler hakkında sevk edildikleri adliyede serbest bırakılmasına kararı verildi. Ancak haklarında çeşitli suçlardan toplam 18 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheliler cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

38 yıllık husumet

Şüphelilerden O.Y’nin babası Necati Y’nin 1978’de Muharrem D’yi öldürdüğü ve bu nedenle cezaevinde yattığı öğrenildi. Necati Y.’nin bir süre sonra cezaevinden çıktıktan sonra iki aile arasında husumetin başladığı, silahla yaralama olaylarının yaşandığı bildirildi. Necati Y. oğlu O.Y. ile birlikte araç içinde giderken, 30 Eylül 1997’de silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Olayda yaralanan O.Y’nin babasının intikamını almak için 2002 yılında Murat A.’yı kiralık katil olarak tuttuğu öne sürüldü.