Gazete Vatan Logo

TÜRSAB’da yeni başkan Firuz Bağlıkaya oldu

TÜRSAB’da 22 yıllık Başkan Başaran Ulusoy görevi bırakınca yapılan dünkü Genel Kurul’da seçimi Firuz Bağlıkaya farklı kazandı.

TÜRSAB’da yeni başkan Firuz Bağlıkaya oldu

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB) 23’üncü Genel Kurulu’nda zafer Değişim Hareketi lideri Firuz Bağlıkaya’nın oldu.

İstanbul’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan seçimde 22 yıllık başkan Başaran Ulusoy’un bırakmasının ardından Firuz Bağlıkaya, Emin Çakmak ve Çetin Gürcün başkanlık için yarıştı. Oylama öncesinde Başaran Ulusoy’un konu dışı konuşma yapması nedeniyle mikrofonunun kapatılması salonda gerginlik yarattı. Yapılan önergelerin oylanması sırasında da zaman zaman gerilim yaşandı. Başaran Ulusoy ile başkan adayı Firuz Bağlıkaya, konuşmalarında birbirlerini eleştirdi. Genel kurulun ilk gününde yapılan oylamada da mevcut yönetim ibra olamamıştı.

TÜRSAB’da dünkü seçimde Değişim Hareketi lideri Firuz Bağlıkaya, Emin Çakmak ve Başaran Ulusoy döneminde Genel Sekreter olan Çetin Gürcün yarıştı. Yapılan oylamada Bağlıkaya 2 bin 198 oy alırken, Çetin Gürcün 1048 oyda kaldı. Emin Çakmak ise 350 oy aldı.