Gazete Vatan Logo

TUROB’dan GAP’a Las Vegas açılımı

Turizmciler Güneydoğu için atağa kalktı

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, GAP bölgesinin turizm cazibe merkezi haline gelmesi için “bölgede Las Vegas benzeri kumarhane, su kayağı merkezleri ve çocukların eğleneceği Disneyland” gibi merkezler kurulmasını önerdi.

Bayındır, yaptığı açıklamada, Anadolu’da ve GAP bölgesinde çok fazla konaklama tesisi bulunmadığını, bölgenin turizmde atak yapabilmesi için ilk önce konaklama tesislerinin çoğalması gerektiğini söyledi.

Bayındır, “Güneydoğu büyük bir bölge, her yanına en az 4 yıldızlı, 100 odalı ve içinde her türlü imkanı olan otel gerek. 15-20 tane otel lazım. Burada 2-3 milyar dolar gibi konaklama yatırımı yapmak lazım” diye konuştu.

Tunceli’ye Disneyland

Konaklama tesislerinin çoğalmasının yeterli olmayacağını ifade eden Bayındır, GAP’ın turizmde cazibe merkezi olabilmesi için ABD’nin eğlence ve kumarhane mekanları ile ünlü Las Vegas benzeri özel bir bölge yaratmak gerektiğini belirtti.

GAP’ın harekete geçirilmeye çalışıldığı bir dönemde bölgenin cazibe merkezi haline gelmesi gerekliliğini vurgulayan Bayındır, insanları sadece çağırmakla bölgeye ziyaretlerinin sağlanamayağını söyledi.

Bayındır yaptığı açıklamada, “Örneğin kumarhaneler İsrail ve bazı Arap ülkelerinde bu konuya meraklı kişileri bölgeye çekebilir. Çünkü çevremizde bulunan ülkelerde de bu tip olanaklar bulunmuyor” dedi. Bayındır, Van’ın kumarhane turizmi için daha elverişli olduğunu söylerken, Tunceli’nin de Disneyland projesi için değerlendirilebileceğini ifade etti. Yeni Teşvik Yasası’nda Türkiye’nin 4 bölgeye ayrıldığını, Güneydoğu ve Doğu’ya en büyük teşviklerin verildiğini, turizm sektörünün de teşvik kapsamında yer aldığını hatırlatan Bayındır, “Yatırımcılara, özellikle yatırımın eksik olduğu yerlerde birtakım fırsatlar tanımak doğru bir hareket. İnşallah yatırımlar biraz da Güneydoğu ve Doğu’ya kayacak” dedi. Bayındır, bölgede huzurun yerleşmesinin ve iş imkanı sağlanmasının, terör olaylarını da büyük ölçüde önleyeceğini söyledi.

Haberin Devamı