Gazete Vatan Logo

Türkiye sineması Berlin Film Festivali ile buluşuyor!

Türkiye sineması Berlin Film Festivali ile buluşuyor!

Berlin Film Festivalleri program yetkilileri “Festivaller İstanbul’da 2016” projesi kapsamında 13-15 Kasım tarihlerinde İstanbul’a geliyor.

Dünyanın önemli sinema etkinliklerinden olan Berlin Film Festivalleri program yetkilileri Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği’nin (Se-Yap) yürüttüğü “Festivaller İstanbul’da 2016” projesi kapsamında 13-15 Kasım tarihlerinde İstanbul’a geliyor.

Atlas Post Prodüksiyon’un katkıları ve Walton Hotels Galata işbirliğiyle gerçekleştirilen projeye başvuruda bulunan filmler, festival yetkilisi tarafından izlenecek ve bir ön eleme yapılacak. Bu etkinlik kapsamında ayrıca filmlerini sunan yönetmen ve yapımcılar ile sektör temsilcileri, festival yetkisiyle bir araya gelme fırsatı bulacak. Başvuruda bulunan filmlerden herhangi bir festival başvuru ücreti alınmayacaktır. Berlin Film Festivali 9- 19 Şubat 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

MAVİ BİSİKLET, GENÇ PEHLİVANLAR, TOZ BEZİ VE RAUF SEÇİLMİŞTİ

Türkiye Sineması'nın önemli uluslararası festivallerde ve film marketlerindeki görünürlüğünü artırmayı hedefleyen “Festivaller İstanbul'da” projesi kapsamında, Ümit Köreken’in Mavi Bisiklet Mete Gümürhan’ın Genç Pehlivanlar, Ahu Öztürk’ün Toz Bezi ve Barış Kaya ve Soner Caner’in Rauf filmleri geçtiğimiz sene Berlin Film Festivali’ne seçilmişti.

Haberin Devamı