Gazete Vatan Logo
Magazin Türkiye’nin Oscarı ‘Nefes’e

Türkiye’nin Oscarı ‘Nefes’e

Türkiye’nin Oscarları olarak lanse edilen Yeşilçam Ödülleri sahiplerini buldu

Nefes: Vatan sağolsun en iyi film ödülünü aldı.

Oscar töreni gibi...

Türkiye’nin Oscarları olarak lanse edilen ve bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Yeşilçam Ödülleri Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Gecede “Nefes: Vatan Sağolsun” En İyi Film seçilerek 150.000 TL para ödülünün sahibi oldu. “Nefes: Vatan Sağolsun” ile Levent Semerci ayrıca Turkcell İlk Film Ödülü’yle 30 bin TL para ödülü kazandı. İşte geceden notlar:

- “En İyi Kadın Oyuncu” kategorisinde yarışan isimler ve ödül verecek olan oyuncuların elbise tasarımlarını tıpkı Oscar törenlerindeki gibi ünlü modacılar yaptı.

- Gecenin en dikkat çeken isimlerinden biri de Demet Evgar oldu. 1 Kadın 1 Erkek dizisiyle popülaritesini arttıran Evgar, kısacık kestirdiği ve sarıya boyattığı saçlarıyla dikkat çekti.

- En iyi yönetmen ödülünü alan Reha Erdem “Bu ödülleri 2500 kişilik bir seçici kurulun belirlediğinden bahsediliyor, neredeyse bizim filmin seyircisi o kadar” esprisiyle geceye damgasını vurdu.

- Eleştirmenler tarafından göklere çıkarılan Vavien ile Engin Günaydın ‘En iyi senaryo’ ödülünü alırken, Binnur Kaya da filmdeki rolüyle ‘En iyi kadın oyuncu’ oldu.

- Töreni Meltem Cumbul sundu, Bergüzar Korel, Halit Ergenç, Cansu Dere, Yılmaz- Berfin Erdoğan, Sinem Kobal, Arda Turan, Demet Evgar, Nebahat Çehre, Ezgi Mola, Filiz Akın, Özgü Namal, Engin Günaydın, Binnur Kaya, Hülya Koçyiğit, Berrak Tüzünataç gibi isimler katıldı.

Haberin Devamı