Gazete Vatan Logo

Türkiye’nin güzelliklerini WE’R ile satacak!

THY Genel Müdürü Temel Kotil, We’re From Turkey markası altında Türkiye’nin güzellikleri satacaklarını belirterek, “Bu işten THY de Türkiyemiz de kazanacak” dedi.

Anadolu’ya özel ürünlerin yer aldığı THY’nin yeni markası “We’re From Turkey” (WE’R) tanıtıldı. Tanıtımda konuşan Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, yeni oluşturdukları “We’re From Turkey” markası altında Türkiye’nin güzelliklerini satmak istediklerini belirterek, “İnşallah bu projeyle yabancılar daha kolay bu ürünleri alacak. Bu işten THY de firmamız da para kazanacak, Türkiyemiz de kazanacak” dedi.

Türk halkının çok üreten bir millet olmasına rağmen bu ürünlerin yurtiçinde tüketildiğine dikkati çeken Kotil, “Bu proje çok hevesle ve güzel başladı. Herkes çok emek verdi. Allahın izniyle 2015’te havayolu olarak biz büyümeyi yaparız da bu sene biraz daha farklı yapalım. Her şeyi satma yılı yapalım. Satacak çok şeyimiz var. Ama en çok satacağımız şey de güleryüzümüz, Türk konukseverliğidir” diye konuştu.

300 uçakla yeni alana gidecek

Kotil, THY’nin 2023’te 120 milyon yolcuya taşımayı hedeflediğini de dile getirerek, “Avrupa’da bu kadar büyük şirket henüz yok. Diyeceksiniz ki, ‘2023’e kadar onlar da büyüyebilirler’ ama şu anda Avrupa’daki büyümeyi biz sağlıyoruz. Tabii büyümede tek olmak çok hoş olmuyor” dedi. 2023 vizyonu çerçevesinde 24 milyar dolarlık ciroyu hedeflediklerini kaydeden Kotil, İstanbul’daki yeni havalimanının 2017’de açılacağını hatırlatarak, “Açıldığı zaman biz oraya 300 uçakla gitmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı