Gazete Vatan Logo

Türkiye'nin gururu oldu!

16 yaşındaki Elif Bilgin, Google Bilim Fuarı'nda birinci oldu

Elif Bilgin geliştirdiği ‘Muz kabuğundan plastik’ projesiyle Google Sceince Fair yarışmasına katılacak 15 isim arasında yer aldı.

ABD’de yaklaşık iki ay önce yapılan Google Bilim Fuarı’nda (Google Science Fair), muz kabuğundan biyoplastik üretimi projesiyle bölgesel finalistler arasına giren 16 yaşındaki Elif Bilgin, önemli bir başarıya daha imza attı. Özel Koç Lisesi öğrencisi Elif Bilgin dün Google Türkiye’nin resmi blogundan duyurulan halk oylaması sonuçlarına göre bölge birincisi oldu. 1-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen online halk oylamasında aldığı oylarla İnovasyon dalında Halk Oylaması Ödülü’nün sahibi olan Elif Bilgin’in projesi, 23 Eylül’de 15 projenin yer alacağı finalde Türkiye’nin de içinde bulunduğu bölge adına yarışmaya da hak kazandı. Yaklaşık 120 ülkeden projenin katıldığı yarışmada dünya 15 bölgeye ayrılmıştı.

10 bin dolarlık ödül kazandı

Finalde yarışmaya hak kazanmasının yanı sıra halkoylamas sonucuyla 10 bin dolarlık para ödülünün de sahibi olan Bilgin, final yarışmasında da birinci olursa, 10 günlük Ekvador’daki Galapagos Adaları gezisi ödülünün yanında, LEGO, CERN ve Google ziyaretlerine katılmaya da hak kazanacak. Google’ın ABD’nin California eyaletinde bulunan merkezinde gerçekleşecek ödül töreni ve final galası 23 Eylül’de yarışmanın internet sitesinden, Google+ sayfası ve Youtube kanalından da izlenebilecek.

Haberin Devamı