Gazete Vatan Logo

Türkiye’nin en pahalısı 10 bin TL’ye dayandı

Samsung’un kamera performansı ve bluetooth’lu S-Pen özelliğiyle çok konuşulan son telefonu Galaxy Note 9 yapılan son zamlarla beraber Türkiye’nin en pahalı telefonu oldu. Cihazın fiyatı 10 bin liraya dayandı.

Türkiye’nin en pahalısı  10 bin TL’ye dayandı

Bundan 7 yıl önce Berlin’deki İFA fuarında tanıtılan ve döneminin teknolojik özelliklerinin ilerisinde bir donanımla hayatımıza giren Samsung’un Galaxy Note serisi bambaşka bir boyuta ulaştı. Özellikle Note serisiyle öğrendiğimiz S-Pen, o dönem tablet özellikli telefonları popüler hale getirse de şimdi daha kompakt bir yapıya ulaştı.

Yüzde 24 zam

Ancak dolardaki artış bu cihazı performans özelliklerinin dışında farklı bir alanda Türkiye’de zirveye taşıdı. O da fiyat listesinde oldu. Galaxy Note 9’un 128 GB dahili hafızalı modeli KDV dahil 6 bin 499 TL, 512 GB dahili hafızalı modeli de 7 bin 499 TL’lik fiyatla mobil cihaz piyasasına girmişti. Samsung’un resmi online mağazasındaki güncel rakamlara göre Galaxy Note 9’un 128 GB’lik modelinin fiyatı 1.500 TL artarken, 512 GB’lik modelindeki fiyat artışı da 1.800 TL’yi buldu. Bu artışla birlikte her iki modelin fiyatı da piyasada olduğu yaklaşık bir aylık dönemde yüzde 24 yükselmiş oldu. Yaptığı fiyat artışıyla Samsung’un Galaxy Note 9’u, 9 bin 299 TL’lik fiyatla iPhone X’i de geçti. Bu fiyata Türkiye’de kaç kişinin telefon alabileceği ise soru işareti.

Haberin Devamı

Galaxy Note 9, tasarım anlamında serinin bir önceki telefonu Note 8’den pek farklı değil. Burada göze çarpan tek detay daha önce arka kameranın yanında olan parmak izi okuyucusunun kullanıcılardan gelen eleştiriler üzerine kameraların biraz altına alınması olmuş. Günümüzde hepimiz için çok önemli olan kamera özellikleri de gayet başarılı bir performans gösteren Galaxy S 9+’dan hiç farklı değil. Biz de 2 haftalık yaptığımız çekimlerde her ortamda gayet iyi işler çıkardığına şahit olduk.

Bluetooth’lu S-Pen’le geldi
Gelelim bu cihazı satın alanların ilk tercih sebebi olan S-Pen özelliğine. Samsung, Galaxy Note 9’da S-Pen’e bluetooth desteği ekleyerek gerçekten çok kullanışlı bir yapıya ulaştırmış. Artık uzaktan kumanda görevi yapan S-Pen sayesinde telefondaki tüm uygulamaları cihazdan bağımsız kullanmanızı sağlıyor. S-Pen sadece not almak ve yazı yazmak için değil kamerada, sunum yaparken hatta Spotfy’da gezinirken dahi kullanılabiliyor. Burada özellikle toplantıdan toplantıya koşanlar ve sunum hazırlayanlar için çok büyük kolaylık sağlıyor. S-Pen’in artık şarj özelliği olduğunu ve 40 saniyede şarj olup yarım saat aralıksız kullanılabildiğini de hatırlatalım.
Uzun pil performansı
İşlemci tarafında S9 Plus modelinden de bildiğimiz 8 çekirdekli Exynos 9810 işlemcisi Galaxy Note 9’un da kalbini oluşturuyor. 4 bin mAh bataryaya sahip olan Galaxy Note 9, Note 8 ve Galaxy S9 Plus‘a göre daha iyi bir pil ömrü sunacak.

Haberin Devamı