Gazete Vatan Logo

Türkiye’nin en büyük camisi 17 gün sonra açılıyor, işte son görüntüleri!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başbakanlığı döneminde 6 Ağustos 2013'te temelleri atılan Çamlıca Camii inşaatında sona gelindi. Cami, Kadir Gecesi'nde ibadete açılacak. İşte caminin son görüntüleri.

Türkiye’nin en büyük camisi 17 gün sonra açılıyor, işte son görüntüleri!

10 Haziran Kadir Gecesi açılacak olan Türkiye’nin en büyük camiisi için geri sayım devam ediyor. CNN TÜRK ekibinden Ahmet Akpolat, 17 gün sonra açılacak Çamlıca Camisi’ni havadan görüntüledi.

Osmanlı-Selçuklu mimari tarzı ile günümüz çizgilerinin bütünleştiği Türkiye'nin en büyük camisi için geri sayım başladı. Çamlıca Camisi 17 gün sonra; 10 Haziran'da Kadir Gecesi’nde ibadete açılacak. Projede, Caminin yanı sıra müze, sanat galerisi, kütüphane, konferans salonu, sanat atölyesi ve otopark da yer alıyor. Cami, 7 metre 77 santimetre boyundaki dünyanın en büyük alemine sahip. 63 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği Caminin 72 metre yükseklikteki ana kubbesi İstanbul'da yaşayan 72 milleti, 34 metre çapındaki kubbesi İstanbul'u simgeliyor. Ana kubbenin üzerine 4.5 ton ağırlığında alem yerleştirildi. Caminin 72 metre yüksekliğinde 35 metre çapında dev ana kubbesi bulunuyor. Cami dördü 107.1 metre, ikisi 90'ar metre uzunluğunda 6 minareye sahip.